Какво причинява парафимоза?

Тази публикация има 0 коментара

Парафимозата може да се появи след полов акт, сексуална активност или мастурбация. При не обрязаните мъже, препуциума застава зад главата на пениса и силно я притиска. Това е вид спазъм, чрез който се прекратява кръвоснабдяването на ограничената зона с кръв. Тя може да предизвика от леко подуване, до силна болка в зависимост от времетраенето. В екстремни случаи, може да доведе до умъртвяване на тъканта поради липсата от снабдяване с кислород. Случаите на ампутация са рядкост, но е възможно ако не бъдат предприети навременни мерки.

Парафимозата може да бъде вродена или придобита. Обикновено се получава при опит главичката на пениса да бъде оголена в ранна възраст. Резултатът може да е травма и локална инфекция.

При по-възрастните мъже се среща изключително рядко и засяга индивиди до осемнадесет годишна възраст. Ако мъжете с този проблем, не са успели да го решат в ранна възраст, той не се коригира от само себе си, което сериозен дискомфорт по време на секс. В някои от случаите при ерекция се усеща силна болка поради силното притискане на пепуциума. Възможно е да се наблюдава посиняване в областта или леки кръвоизливи под формата на малки лилави точици.

Когато говорим за придобита парафимоза, трябва да се обърне особено внимание на полово предаваните болести. Обикновено тогава става дума за заболяване и причините са основно инфекциозни в следствие на настъпило остро възпаление. Основните болести, при които може да настъпи подобно усложнение са сифилис и трипер. Не рядко и лошата хигиена е причина за настъпилото възпаление. Диабета също се смята за фактор. Образуваната фиброзна тъкан става нееластична и затруднява заголването на главата на пениса, а това води до ниска хигиена.

Превенция и лечение
На първо място е нужно да се обърне внимание на високото ниво на хигиена заложено още от ранна възраст. В някои от случаите решението е оперативно. Прибягва се до циркумцизия или така нареченото обрязване. Целта е участъкът, който притиска главата на пениса да бъде отстранен, за да се премахне и предотврати бъдеща инфекция. Много мъже се плашат от манипулацията заради възрастта си и страха от болка, но обикновено такава почти няма, а сексуалното въздържание трябва трае не повече от 30 дни до пълното заздравяване на обработения участък. Дори и след направена интервенция, мъжете трябва да знаят, че основен фактор за превенция е високото ниво на хигиена. Това важи както за чисто физическата, така и в сексуално отношение.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Преждевременна еякулация – причини, определение и решение

В последно време се опитвам да намеря отговор на няколко въпроса свързани с този проблем, който за жалост засяга все...

Затвори