Защо пенисът му губи ерекция когато си сложи презерватив?

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: Наскоро с новия ми приятел решихме да правим секс. Проблема е, че той губи ерекция всеки път когато се опита да си сложи презерватива. След това дори с орална стимулация не може да я получи отново и всичко се проваля. Личи си, че е доста изнервен от този факт и определено чувства неудобство. Когато му правя само френска без презерватив, има отлична ерекция и свършва съвсем нормално. Съществува ли начин да се справим с този проблем и на какво може да се дължи?
(Христина, гр. Плевен)

Отговор:Всяко начало на нова връзка е свързана с определени притеснения в сексуалното представяне. Това важи и за двата пола. Почти няма мъж, който да не се притеснява първия път когато е с ново момиче.

Този вътрешен натиск може да се отрази на първо място върху ерекцията, което е съвсем осезаемо и за двамата. Дори при напълно здрави мъже това се наблюдава и не винаги представлява проблем ако не продължи твърде дълго. При жените притеснението може да се отрази върху лубрикацията (овлажняването) на вагината. Но нека се опитаме да открием какъв е проблема при вашия приятел.

Презервативите: Предимства и недостатъци
Използването на презерватив понякога може да промени динамиката в сексуалния живот. От една страна повечето двойки се чувстват в безопасност и са спокойни, че са предпазени от полово предавани инфекции и нежелана бременност. Това отпускане на съзнанието ги кара да изпитват по-голямо удоволствие по време на секс.

От друга страна използването му променя усещането и при двамата. За съжаление мъжът е доста по-ощетен. Някои представители на силния пол почти губят чувствителност и това води до загуба на ерекцията. Използването на неправилен размер може да предизвика усещане за стягане и физическо неудобство, което е един от основните фактори за дискомфорт.
Опита за съсредоточаване върху удоволствието обикновено ангажира вниманието му, което от своя страна води до притеснение и нещата приключват за няколко секунди. Не бива да забравяме, че ако се случи веднъж, е много вероятно да се повтори. В случай, че се случи и втори път, вече говорим за психически натиск и тогава е наистина трудно първоначалната увереност да бъде възстановена.

Проблеми с ерекцията
Някои мъже стават толкова разтревожени когато веднъж загубят ерекция, че дори и да нямат никакъв здравословен проблем, не успяват да я получат отново. На практика това е възможно защото стреса и настъпилата тревожност просто не им позволяват.
То води след себе си редица проблеми като силно притеснение, безпокойство, разочарование, физическа неспособност, и сексуална неудовлетвореност. В тези случаи колкото по-силно е желанието за постигане на ерекция толкова по-невъзможно е нейното постигане.

Намиране на решение
На първо място се опитайте да говорите за това, което се случва. Уверете се, че презервативът е подходящ за него, не му стяга и не е от прекалено груба материя. Съществуват различни видове и модели с различна дебелина, което има пряка връзка със чувствителността. Можете да пробвате с допълнителна лубрикация преди проникването. Така той ще има максимално реалистично усещане по време на самия акт. Понякога можете просто да го поставите с уговорката, че няма да правите секс. Стимулирайте пениса му само с ръка докато не свърши. Това е един от начините да възвърнете самочувствието и увереността му. Ако и двамата сте отворени да приемете проблема и да го разрешите, много скоро сексът ще се превърне в истинско удоволствие.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Средния размер на пениса и методи за неговото уголемяване

Въпрос: Размерът на пениса ми е 14 сантиметра в еректирало състояние и не е особено дебел. Рядко приятелката ми стига...

Затвори