Преждевременна еякулация – причини, определение и решение

Тази публикация има един коментар

В последно време се опитвам да намеря отговор на няколко въпроса свързани с този проблем, който за жалост засяга все повече мъже без значение от възрастта им. Ще се опитам да направя кратък обзор на определението преждевременна еякулация, на какво се дължи и как можем евентуално да се справим с нея. Надявам се следващите редове да бъдат от полза на мъже търсещи отговор на своите въпроси.

Често се срещат статии и въпроси на мъже страдащи от преждевременна еякулация. Когато това се случи изведнъж, обикновено те изпадат в шок и не рядко в сексуален застой, който в повечето случаи води до депресия. Мъжката ерекция винаги е била деликатна тема, която често е табу и силния пол не желае да я коментира. В повечето случаи, когато мъжете свършат бързо и това е било инцидентно, търсят и бързо решение на проблема. Истинската тревога настъпва, когато се повтори няколко последователни пъти, а партньорките им започнат да се съмняват в сексуалните им способности. Най-лошото е, че колкото повече се мисли върху този проблем, толкова повече се задълбочава. Не казвам, че не трябва да му се обръща внимание, но в никакъв случай не бива да се превръща в идея фикс.

Определение за преждевременна еякулация
Да кажем, че научно погледнато преждевременната еякулация може да се определи като състояние на персистираща или рецидивираща еякулация при наличието на минимална сексуална стимулация. Причината обикновено е междуличностен дистрес. Ако не го разбирате, не се притеснявайте. Много от мъжете не са наясно с това и никой не ги обвинява. Все пак трябва да знаете, че втората основна причина е диабета. Много от нас имат погрешна представа за себе си, че след като няколко пъти са имали преждевременна еякулация, вече са неспособни партньори в леглото. Това не винаги е правилният начин на мислене. Съществуват различни причини за преждевременната еякулация и за щастие повечето от тях са преодолими.

Какво означава твърде бързо?
Повечето мъже трудно могат да дефинират определението “твърде бързо“. През последните десетилетия различни проучвания дават данни, че 40% от мъжете свършват до 30 секунди след проникване, друга статистика показва, че 70% от силния пол еякулират до 40 секунди. Твърди се, че 90% от мъжете, стигат до оргазъм в рамките на три минути след началото на половия акт. За по-голяма достоверност и точност при проучванията е използван хронометър.
Разбира се това са само статистики, данни и цифри. В реалния живот някои двойки приемат за преждевременна еякулация неспособността на мъжа да задоволи жената до себе си и винаги да свършва преди нея. И нека се знае, че тук не става въпрос за полов акт от 20 или 30 минути. Във Франция е направена анкета, която дава малко разяснение върху този въпрос. Участващите в нея са жени на възраст между 20 и 45 годишна възраст, а средното време, което им е необходимо да достигнат до оргазъм е 13 минути.

Какво можете да направите?
Първото и най-важно нещо, което имате възможност да направите, за да преодолеете преждевременната еякулация е да успокоите съзнанието си и да преодолеете безпокойството. При мъжете с по-лабилна психика е достатъчно само веднъж да се изложат и това да им остави траен белег върху сексуалното им поведение. Ако преждевременната еякулация е на психична основа, обикновено се препоръчва дълбока медитация и правилно дишане. Има различни техники и упражнения, които да ви помогнат да се справите с този деструктивен проблем.
Не забравяйте, че общуването с жената до вас, може да даде неочаквани резултати. Споделянето на проблема понякога е ключът към неговото решение. Можете да останете изненадани от това, което мисли тя по въпроса.

Автор:  Metalteam

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

1 Коментар за "Преждевременна еякулация – причини, определение и решение"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Leo
Потребител
Leo
3 години 11 месеца преди

Забелязал съм, че след дълъг период на въздържание обикновено свършвам доста бързо. За щастие не ми е нужно много време за да бъда отново готов, а и не оставям моето момиче да скучае преди да продължим 😉

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Превенция за рак на тестисите

Това е тема, която в последно време вълнува все повече мъже. Превенцията за рак на тестисите набира огромна популярност заради...

Затвори