Възстановявам се трудно след секс

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: С жена ми правим секс един два пъти седмично. В последно време и двамата забелязваме, че възстановяването след полов акт ми отнема все повече време, което може да трае дори цяло денонощие. Понякога чувствам, че не мога да извършвам и елементарни задължения свързани с ежедневието. Каква може да бъде причината и как мога да преодолея това състояние на умора?
(Георги 48г. гр. Видин)

Отговор: Често срещано е след секс или мастурбация, някои мъже да имат нужда от определен период за възстановяване. При вас това е необичайно и ако трябва да бъдем честни, може да определим подобен случай като изолиран.

Говорете с личния си лекар
Ако се възстановявате все по трудно след полов акт, е добре да се консултирате с личния си лекар. Необходимо е да се извършат различни изследвания, за да се определи каква е причината за бавното възстановяване на организма. Обикновено се прави пълна кръвна картина и се следят как функционират органите. Срещата със специалист може да ви даде насока и как да се справяте с умората след еякулация.

Възраст и умора
Доказано е, че с напредването на възрастта, човешкия организъм се възстановява все по-трудно след физическа работа или полов акт. Това важи и при двата пола. Спектъра от дейности значително може да се увеличи, а това разбира се засяга и половия живот. Жизнения тонус може да се поддържа с различни хранителни добавки и упражнения, които да подобрят мускулатурата на цялото тяло. Всеки знае, че спортуващите хора, поддържат не само своята фигура, но и своя организъм. Рационалното хранене и приемането на различни плодове и витамини могат да ви помогнат да се справите с перманентната умора.

Направите консултация с физиотерапевт, който да ви назначи подходящите упражнения. Обикновено ако сте физически здрав се препоръчва джогинг или плуване. Подходящо е и редовното посещаване на фитнес салон, като за това е необходимо да си изготвите програма с упражнения адекватни на вашите нужди. Редовното стимулиране на мускулите обикновено дава резултат само за няколко седмици.

Трябва да сте наясно, че хранителните нужди на организма се променят с възрастта. Ако не се справяте сам и не може да установите от какво се нуждае организма ви, обърнете се към фитнес инструктор или диетолог за да ви изготвят диета с балансирано хранене.

Хормонален спад
Не на последно място трябва да се отбележи, че когато един организъм остарява, хормоналния баланс може да се промени драстично. Обикновено това става плавно и организма ни постепенно се приспособява, но има случаи, при които тези промени настъпват твърде бързо и не може да реагираме адекватно. Понякога това може да е сигнал за заболяване, за което е необходима профилактика или лечение. Ето защо е необходимо да си направите консултация и причината за тази умора да бъде установена.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Защо свършвам без да отделям сперма?

Въпрос: От известно време забелязвам, че не мога да еякулирам когато достигам до връхната си точка. Дори и да се...

Затвори