Защо свършвам без да отделям сперма?

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: От известно време забелязвам, че не мога да еякулирам когато достигам до връхната си точка. Дори и да се случи, семенната течност е в много малко количество. Когато мастурбирам, разбирам кога настъпва моментът, но въпреки това не се случва нищо. Чувал съм за така наречените сухи оргазми. Какво ги предизвиква и мога ли да направя нещо по въпроса?

Отговор:

Ретроградна или обратна еякулация
Ако имате чувството, че еякулирате, но въпреки това няма наличие на сперма, значи страдате от така наречената ретроградна еякулация. При това състояние тестисите произвеждат напълно здрави сперматозоиди, но по време на оргазъм, вместо да преминат през уретрата, те се връщат в пикочния мехур. Мъжете страдащи от ретроградна еякулация не са в състояние да еякулират нормално или когато това се случи еякулата е няколко капки.

Причини и решения

Причините са свързани с прием на някои видове медикаменти, неврологични заболявания или оперативна намеса – най­-често на пикочния мехур, простатата или лимфна дисекция. Съвета в подобни случаи е да направите консултация със специалист уролог за поставяне на правилна диагноза и да се предприеме адекватно лечение. При някои случаи това може да е сигнал за наличие на диабет. Ето защо не бива да подминавате с лекота този симптом.

Проблеми с репродукцията
Мъжете страдащи от ретроградна еякулация нямат увреждане на семенната течност и в повечето случаи това не води до усложнения. Еякулата не излиза нормално през уретрата, а постъпва първо в пикочния мехур, където се изхвърля чрез урината. Това може да се превърне в сериозен проблем при мъже искащи да създадат потомство. Обикновено се назначават терапии, които възстановяват нормалното функциониране на половата система, но е необходимо да се вземат необходимите мерки.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Жена ми предпочита секс играчките си пред мен

Въпрос: След няколко годишен брак, съпругата ми избягва да прави секс с мен. С времето си събра колекция от секс...

Затвори