Вагинална сухота – какво да правим?

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: Много скоро след като съпругата ми роди, изгуби влажността на вагината си. Да, по време на любовната игра тя е леко мокра, но в момента, в който започнем да правим секс, просто пресъхва. Опитахме с лубриканти, но помагат само за няколко минути, след което трябва отново да се нанасят. Това доста обтегна отношенията ни. Тя си мисли, че й изневерявам защото желанието ми да правим секс намаля драстично. От своя страна пък аз не мога да правя нещо, което не ми доставя удоволствие. Как можем да се справим с проблема?
/С.Т. Варна/

Отговор:
Възможно обяснение и евентуално решение
Не сте споменали колко скоро е родила жена ви и дали още кърми. Ако е така, то трябва да имате предвид, че нивата на естроген още не са се нормализирали, а това има пряко отношение към вагиналното овлажняване. В този случай лубрикантите биха могли да помогнат до известна степен. Другият вариант е да потърси вагинален крем. Той се различава от лубрикантите. Обикновено се нанася във влагалището няколко пъти в седмицата преди лягане, за да не изтече по бельото. Тези кремове могат да помогнат на влагалището да остане влажно през цялата седмица, без това да причинява дискомфорт.

Стар мит
Ако съпругата ви си мисли, че изневерявате, само защото не искате да си лягате с нея или сексуалните ви контакти за намалели, значи подобно на много други жени вярва в мита, че мъжете през цялото време мислят за секс. Това се случва и когато една жената си внушава, че не задоволява напълно мъжа си. Те се чувстват объркани, как в даден момент мъжете настояват да получат сексуално удоволствие, а в следващия дори не поглеждат към тях. Това разминаване в поведението често води до недоразумение. Резултата е подозрение в изневяра, липса на сексуално влечение и дори съмнение на някои жени, че половинките им са станали хомосексуалисти.

Обикновено мъжете се възстановяват по трудно след секс особено ако са минали 50 годишна възраст. Дори и при по-младите, стреса е голям. Отговорностите във всяко отношение, финансовите и семейните задължения са само част от нещата, които могат да накарат мъжа да избягва сексуалните контакти.

Говорете с нея
Ако смятате, че е полезно, можете да говорите с жена си за това. Уверете я, че не й изневерявате и се притеснявате от това, което се случва в спалнята ви. Възможно е да има нещо, което знае, а не е споделила с вас. Липсата на диалог обикновено задълбочава проблема. Опитайте се да бъдете деликатен и скоро сексуалният ви живот може да се нормализира.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Семенната ми течност е бледо червена. Какво може да означава това?

Въпрос: Повече от месец не съм правил секс или мастурбирал. Днес го направих и забелязах, че спермата ми е с...

Затвори