Трябва ли обрязаните мъже да използват повече лубрикант?

Тази публикация има 0 коментара

Въпрос: Никога не съм правила секс с мъж, който да е бил необрязан. Чувала съм, че е необходимо да се използва лубрикант. Лично аз нямам нужда да го правя защото съм достатъчно влажна по време на полов акт. Някои мъже твърдят, че получават протривания ако не използват презерватив или лубрикант. Вярно ли е това и колко често се среща?

/Светла/

Отговор:
Последните години все повече хора започват да се интересуват от същността на тази процедура. Легенда е, че мъжете се обрязват с цел по-добра хигиена. В днешно време много по-малко хора избират да го направят по причина различна от религиозната, въпреки твърденията, че обрязаните мъже имат по-малък риск да се заразят от полово предаван инфекции, включително и ХИВ.

Някои лекари твърдят, че чрез обрязването пенисът губи част от чувствителността си. Тези, които страдат от преждевременна еякулация може би ще го сметнат за плюс, но не става ясно дали след премахването на перпуциума, няма да бъдат лишени от истинското удоволствие на сексуалния акт. Това може бъде както потвърдено така и отречено и въпросът все още се обсъжда без да има конкретен положителен или отрицателен отговор.

Проучване
Има проучвания, които засягат различни сексуални практики, като на първо място се поставят фактори като религиозни причини, култура, семеен и икономически статус. Едно интересно проучване сред жените, чиито партньори са били обрязани в по-напреднала възраст сочи, че по време на полов акт те се овлажняват по-малко от преди тази манипулация. Някои хора не намират особен смисъл в това твърдение. До някъде се обяснява, че препуциума задържа част от влагалищните сокове и по този начин поддържа жената по-влажна по време на акта. Този въпрос остава спорен защото не малко мъже по време на вагинално проникване не въвеждат целия си пенис и по този начин загубата на вагинален секрет остава значително по-малка.

Възможно е някои дами да са изпитали намаляване на възбудата след обрязването на партньора им. Ще се запитате защо една жена би се почувствала по-малко възбудена? Част от тях твърдят, че не са усетили промяна в начина на проникване ,а по-скоро се притесняват от факта, че мъжът до тях е бил подложен на операция. Има случаи, в които мъжете са били обрязани по принуда, а това оказва психологически ефект и върху жената. Притеснението от новите усещания, намаляването на чувствителността и промяната в сексуалния живот могат да бъдат изключително деструктивни в една връзка, което от своя страна да доведе до намаляване отделянето на естествен лубрикант.

Въпросът е деликатен
В повечето случаи всичко е строго субективно и е важно как двойката е свикнала да прави секс. Ако мъжът е бил обрязан в ранна възраст не би трябвало причината да се крие в него. Повечето жени свързват нивата на възбуда с лубрикацията и честотата на оргазмите. Разбира се за тази възбуда има редица фактори, които трябва да бъдат отчетени.

Това нито отхвърля, нито препоръчва обрязването.Когато не става въпрос за религиозни или културни причини, то е въпрос на личен избор и ако по някакъв начин пречи половия живот да бъде пълноценен, то винаги можете да го компенсирате с лубрикант, който ще ви накара да изпитате различно и по-приятно усещане.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Пенисът му е изкривен надолу. Би ли повлияло на бъдещите ни интимни контакти?

Въпрос: От скоро имам връзка с мъж, с когото все още не сме правили вагинален секс. До момента единствено сме...

Затвори