Има ли връзка честата мастурбация с качеството на ерекцията?

Тази публикация има 2 коментара

Въпрос:
Здравейте. Ходя на фитнес 3-4 пъти седмично и мастурбирам почти през ден. Физически здрав съм в края на 30-те си години. Напоследък забелязах, че при полов акт членът ми не може да достигне пълна ерекция. Всъщност това се случва от близо две години. Не всеки път, но в последно време забелязвам, че това се превърна в постоянна тенденция и съм доста притеснен от факта. Какви могат да бъдат проблемите довели до това и възможно ли е да има връзка с напредването на възрастта.
(Венелин – гр.Русе)

Отговор:
Благодарим ви за зададения въпрос. Процесът, който се случва при вас може да бъде описан като рефрактерен период. Това е времето за възстановяване между две еякулации. С възрастта той се удължава все повече поради намаляването нивата на тестостерон в тялото. Като цяло това е връзката със стареенето.
Понякога мъжете е невъзможно да имат повече от една ерекция на ден завършваща с еякулация. При някои това се наблюдава дори веднъж на няколко дни. Ако ограничите мастурбирането, може да откриете, че ерекцията ви е по-стабилна по време на полов акт. Не малко мъже, които обръщат внимание на подобна тенденция дори се въздържат от самозадоволяване в деня, в който знаят, че ще правят секс. Това обикновено поддържа пенисът им по-твърд по време на половия акт.

Причини за възникване на проблеми с ерекцията
Една от основните причини е напредването на възрастта. Ако сте забелязали, че се възстановявате трудно след полов акт или мастурбация и след това нямате особено или никакво желание за секс, значи трябва да го отчетете като основен фактор. Ако намалената честота на еякулациите не помогне да задържите пениса си в достатъчно еректирало състояние, нашия съвет е да се насочите към специалист за установяване на причината за това. Проблемите могат да се крият навсякъде. Проблеми със сърдечно съдовата система, диабет или страничен ефект на лекарства, които приемате.
Понякога е на чисто психическа основа, повишена тревожност, неоправдани страхове или стрес.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Има ли връзка честата мастурбация с качеството на ерекцията?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
monsterbu
Автор
3 години 10 месеца преди

Проблемът се крие в ниските нива на тестостерон в тялото. Рефрактерният периеод при двама мъже на еднаква възраст е възможно да бъде различен. Единият може да свърши няколко пъти на вечер и пак да получи стабилна ерекция, а на другия да са му нужни часове или дори дни за това.
Ако не страдате от заболяване засягащо и сексуалната функция лесно може да поддържате малкия си приятел във форма чрез здравословен начин на живот, редовни упражнения и прием на добавки.

Venera
Потребител
Venera
3 години 10 месеца преди

Моят е над четиридесетте а е като на двайсе. Правим го през вечер и отделяме по час за това. Почти винаги свършва по два пъти а понякога и мастурбира през деня. Води активен начин на живот. Работата му е свързана с много движение, в свободното си време спортува, прави упражнения и приема добавки. Пуши рядко и пие по малко.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
От какво зависят количеството сперма и силата на еякулацията?

Въпрос: Здравейте. Аз съм мъж на 46 години и напоследък забелязвам, че когато еякулирам, количеството семенна течност е едва няколко...

Затвори