От какво зависят количеството сперма и силата на еякулацията?

Тази публикация има един коментар

Въпрос: Здравейте. Аз съм мъж на 46 години и напоследък забелязвам, че когато еякулирам, количеството семенна течност е едва няколко капки а силата на еякулацията ми е съвсем слаба. Когато се случва, не съм в състояние да изпитам истинско удоволствие от свършването и усещам, че това влияе върху самочувствието и на сексуалния ми живот. Въпросът ми е дали мога да направя нещо, за да променя този неприятен факт или е необходимо да се консултирам със специалист?
(А.Н. София)

Отговор:
Много мъже на възраст между 40 и 50 годишна възраст започват да забелязват промени от типа на намалено либидо, некачествена еякулация и намаляване количеството на семенната течност. Има и случаи, в които това се наблюдава и при сравнително по-млади мъже. При повечето е временно физическо неразположение дължащо се на стрес, повишена тревожност или напрежение по време на полов акт. Обикновено всичко се нормализира във времето. Това не винаги е признак за остаряване на тялото и разбира се не означава, че сте преминали във фаза на неспособност да бъдете сексуално активен.

По-малко еякула и по-слаб оргазъм
С напредването на възрастта силата на мускулите в цялото тяло, както и тези в тазовата област започват да губят своята сила. Разбира се с годините и функцията на простатата намалява, което взето заедно може да окаже пряко влияние върху количеството и качеството на еякулата. В някои случаи това няма нищо общо със здравословното състояние, но е нещо на което трябва да се обърне внимание.
В случай, че наблюдавате симптоми като слаба еякулация, не пълна ерекция по време на оргазъм или често уриниране, е добре да си направите консултация със специалист.

Наднорменото тегло е друга възможна причина
Трябва да се отбележи, че натрупването на излишни мазнини в областта на коремната и тазовата област могат да доведат до значителни смущения в качеството на еякулацията и ерекцията.Това се дължи на натрупването както на външни така и на вътрешни мазнини в мускулите, които ги отслабват и по този начин те губят своята сила.Отнесено към тазовата мускулатура, сами можете да си отговорите на въпроса защо наднорменото тегло има пряко отношение към този вид проблем.
Необходимо е да се консултирате с личния си лекар и да си направите изследвания, за да се установи до колко сте затлъстели и ако резултатите не са плашещи, тогава можете да отчетете като основен фактор за понижената еякулация, възрастта.

Опитайте с упражненията на Кегел
Много мъже практикуващи упражненията на Кегел, съвсем скоро остават впечатлени от положителните ефекти, които те дават.Тяхната основна цел е да заздравят и укрепят мускулите в тазовата област, които пряко влияят на поддържането на стабилна ерекция и получаването на по-силна еякулация.Напоследък не малко мъже в различна възраст се насочват към билкови продукти подобряващи сексуалната функция, които в комбинация с правилно изпълнените упражнения дават доста бързи и ефективни резултати.Едновременното подобряване на общата сексуална функция и сексуалното здраве са предпоставка за по-качествен сексуален живот, а всеки един мъж знае, че когато това се превърне в практика не малка част от проблемите изчезват от само себе си.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Един коментар за: “От какво зависят количеството сперма и силата на еякулацията?”

  1. Scarface каза:

    Нормално е на тази възраст да наблюдаваш промени. Потърси в сайта има много писано по темата. Може да откриеш различни съвети как да увеличиш количеството сперма и силата на еякулация.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Съветник
Подобрете сексуалните си умения

Добрият секс не е въпрос на късмет. За да го получи човек, първо трябва да се постарае и да положи...

Затвори