5 причини да спите без бельо

Тази публикация има 0 коментара

Неотдавнашно проучване показва че едва 12% от американците спят без бельо. Оказва се, че хората не знаят колко по-приятно е да спиш гол да не говорим за ползи, които бихте имали ако спите така. Ще представим 5 причини, които ще ви накарат да опитате съня без дрехи още тази вечер.

1. Ще спите много по-комфортно
Събличането на дрехите преди лягане ще ви помогне да спите по-дълбоко. Обикновено това сваля телесната температура, а всеки знае колко неприятно е да се събудиш облят в пот. Бельото, което носите по време на сън в някои случаи може да ви накара да прегреете. Следва развиване, за да се охладите тялото си, а най-неприятният момент е когато се събудете отново защото ви е станало твърде хладно. Този дискомфорт може да се повтори до 10 пъти за една нощ. Различни научни екипи, които работят основно в областта на здравословния сън показват чрез специално измерване, как температурата на нашето тяло се покачва и понижава с до един градус между 4 и 10 пъти по време на нормален осем часов сън.

2. Ще ускорите метаболизма си
Поддържането на малко по-ниска температура по време на сън, може да ускори вашия метаболизъм. Изследователи установяват, че хора, които спят в по-хладни помещения изгарят повече мазнини, в сравнение с тези, които спят в по-топли стаи. Този ефект се наблюдава и при хора, които прекарват своя сън без бельо в стаи с еднаква температура. Това е част от тайната за стабилен и здравословен сън.

3. Ще предпазите тестисите си
Последни проучвания показват, че спането с бельо без значение дали е стегнато или свободно, засилва рисковете от инфекция на най-деликатното възможно място при мъжа. Доказателство за това са топлината и влагата, които са абсолютна предпоставка за развитие на гъбички или други възпаления в областта на гениталиите. Повечето бактерии се развиват точно по меките части на тялото където им е осигурена достатъчно висока температура, за да могат да се размножават. Спането без бельо ще ви предпази от това, а причината е, че тестисите ви винаги ще са сухи и проветрени.

4. Ще заздравите семенната си течност
Една от тайната за здравето на сперматозоидите се крие в поддържането на подходяща температура при тяхното производство. Скротума има функцията да регулира градусите в определен диапазон като се свива и разширява спрямо външните фактори. Обикновено здравословната температура варира между 36 и 36,5 градуса. Когато тестисите ви прегреят, сперматозоидите започват да страдат и това се отразява пряко на тяхната жизненост. Ако носите бельо по време на сън, в някои случаи буквално можете да “сварите“ тестисите си като по този начин ще унищожите дори и здравите сперматозоиди. Помислете върху този факт следващия път когато решите да си легнете с любимите боксерки.

5. Ще бъдете по-близо до половинката си
Докосването на гола кожа води да повишаване нивата на хормона окситоцин, който ви кара да изпитвате удоволствие. Той намалява стреса и ви кара да се чувствате по-близки и обвързани с партньорката си. Дори няма да споменаваме за засилването на сексуалното желание и предпоставката за интимност. И нека не забравяме очевидното. Допира на голи тела в леглото обикновено води до приятни изживявания след това.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Изненадваща факти относно преждевременната еякулация

Без значение дали говорим за животните на различните континенти или хората, които ги обитават, изглежда, че всички бозайници имат общи...

Затвори