Изненадваща факти относно преждевременната еякулация

Тази публикация има 0 коментара

Без значение дали говорим за животните на различните континенти или хората, които ги обитават, изглежда, че всички бозайници имат общи сексуални практики. Интересното е, че само хората обръщат особено внимание на това колко дълго ще продължи половия акт и когато той е прекалено кратък обикновено обвиняват себе си.
Според различни изследвания, преждевременната еякулация засяга един на всеки трима мъже, а този факт определено се оказва доста тревожен. Всеки мъж, който е достигнал до еякулация преди партньорката му приема, че страда от преждевременна еякулация и определя своето поведение като пълен сексуален провал.

Но къде се крие проблема? Кое не е наред при хората, и защо преждевременната еякулация се смята за нещо толкова сериозно?
Интересен е факта, че само при хората съществува термин като “преждевременна еякулация“. Ако всички мъже бяха с по 25 сантиметрови пениси и правеха секс по два часа, човешкият вид просто нямаше да просъществува. Според различни учени вроденият инстинкт да свършваме максимално бързо се крие в тъмните корени на нашето създаване като хора и във факта, че колкото по-кратък е секса, толкова повече внимание можеш да отделиш, за да се предпазиш от опасностите, които са дебнели по онова време.

За съжаление модерният свят не се интересува, че мъжът може да бъде изяден от Съблезъб Тигър и изисква от него всеки път да се представя като истински мачо в леглото. Този начин на мислене и съвременната култура създават страха от лошото представяне в леглото и това се оказва част от проблема с преждевременната еякулация.

Тя е все по-често срещана при мъжете и често води и до еректилна дисфункция, която става изключително трудна за лечение поради бързите резултати, които очакват повечето мъже. Според различни проучвания средната продължителност на половия акт е в рамките на 13 минути. Средно при Европейците той е с продължителност 10, а при Германците едва 7 минути.

Лекарите ежедневно се сблъскват с проблема наречен преждевременна еякулация и понякога е трудно да се обясни на пациентите от какво точно е предизвикана. Има изключително тежки случаи, при които половият акт трае по малко от минута, да не говорим за патологичните случаи при които мъжът еякулира още преди да е проникнал във вагината. По-страшен е факта, че това води до тежки депресии и асоциално поведение при повечето мъже.

Сексолозите обикновено обясняват на своите пациенти, че преждевремената еякулация е вродена при повечето мъже и тя може да бъде контролирана от момента когато момчето става мъж. Всъщност еволюцията е виновна за повечето ни проблеми свързани с ПЕ. Това разбира се не успокоява пациентите, но е едно начало на осъзнаване на проблема и справянето с него.

В повечето случаи се препоръчват различни билкови продукти, програми и упражнения, които подобряват мускулатурата в тазовата област и са едно от основните решения за справянето с преждевременната еякулация. Много мъже минали през такива курсове или изпълняващи няколко месеца упражненията на Кегел, съобщават за значително подобряване на сексуалния им живот, като на първо място определят забавянето и контрола над еякулацията си.

Съществуват и други решения, които  включват спрейове и кремове на лидокаинова основа. Те разбира се имат мигновен ефект и помагат в 90% от случаите, но обикновено се използват непосредствено преди полов акт и резултата е непостоянен.

Повечето лекари смятат, че ако причината за преждевременната еякулация се крие в психиката на мъжа, то решенията обикновено се свеждат до използването на различни билки, практикуването на различни упражнения и веднъж постигнали желаните резултати, те рядко си спомнят за проблема, който са имали. Обикновено е необходимо малко постоянство и самоконтрол, който да вдъхне вяра във възможностите на мъжа, а когато повярва в себе си да осъзнае, че няма проблем, който да не може да бъде решен.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Ето как сексът може да ви разболее

Когато става въпрос за секс, повечето мъже се притесняват от това как ще се представят. Обикновено не се питат какво...

Затвори