Истината за забавената еякулация

Тази публикация има 0 коментара

Имали ли сте някога чувството, че никога няма да достигнете до еякулация? Възможно ли е да ви отнеме цяла вечност? Нека разгледаме това интересно и рядко състояние. Да определим възможностите за справяне с него, евентуалните причини, симптоми и лечение. Ще поговорим също така защо е толкова важно този проблем да бъде преодолян и е необходимо да потърсите лекарска помощ ако се наложи.

Какво представлява този проблем?

Забавена еякулация е на лице, когато мъжът не е в състояние да достигне до оргазъм или това отнема нереално много време. В не редки случаи за достигане на кулминацията са необходими над 40 минути.

В зависимост от обстоятелствата забавената еякулация може да бъде временна или постоянна.
Вярвате или не, състоянието като проблем може да се сравни с преждевременната еякулация. Някои мъже ще се засмеят и дори биха си пожелали да “страдат“ от забавена еякулация, но това всъщност е проблем водещ след себе си сериозни последици. Причините могат да бъдат от най-различно естество и с различно задълбочаване на състоянието. Много хора биха се запитали на какво се дължи и какво го предизвиква, а всъщност отговора е колкото прост, толкова и сложен. То може да е в следствие на страничните ефекти от някои медикаменти или временно психическо състояние провокирано от различни проблеми.

Симптоми на забавената еякулация
Основните признаци за тази сексуална аномалия може да варира индивидуално за всеки пациент.

Липса на оргазъм – При по-тежките случаи, мъжете не могат да достигнат до оргазъм при никакви обстоятелства.
Определено условие – В този случай оргазъм може да бъде постигнат само чрез орална любов или ръчна стимулация.
Прекалено дълъг полов акт – Към тази категория мъже спадат тези, при които е необходимо половия акт да продължи минимум 30 минути, като горната граница може да трае и часове.

Въз основа на симптомите, вашият лекар може да определи дали имате вродено или придобито заболяване, което понякога е често епизодично.

Необходимо е да потърсите лекарска помощ ако:
Това предизвиква конфликт с партньорката ви.
Проблеми от различно естество, като едно от тях е сърдечно съдово заболяване или високо кръвно.
Други – има проява на симптоми с пряко съществуваща връзка като сърцебиене, болки в сърдечната област, преумора, трудно възстановяване след полов акт.

Каква може да бъде причината?
Има три основни фактора, които предизвикват забавената еякулация:

Медикаменти – в повечето случаи това са антидепресанти по лекарско предписание.
Психологически проблеми – повишена тревожност или проблеми в отношенията.
Физически състояния – те са индивидуални за всеки пациент.
При наличие на някой от симптомите, е необходимо да разговаряте със специалист за поставянето на точна диагноза и предписване на адекватно лечение.

Как забавената еякулация може да се отрази на вашия живот?

Има два основни аспекта от живота ви, на които забавената еякулация може да даде сериозно негативно отражение:
Психологическо – някои мъже могат да си приемат, че вече са неспособни да изпитат удоволствие в леглото и това да доведе след себе си редица други заболявания като депресия.
Социално – в много случаи това създава огромен стрес и предизвиква непреодолимо напрежение между партньорите. Повишената тревожност с времето се превръща в проблем, който би отказал и двамата да имат сексуални отношения.

Възможно лечение
Съществуват два основни начина за справянето със забавената еякулация:
Медикаменти-ако са налице усложнения предизвикващи физическо неразположение, има лекарства, които биха ви били от полза.Повечето от тях се използват за лечение на други заболявания, но активните съставки понякога включват амантадин или ципрохептадин.

Психотерапия-в случай, че това се получава епизодично е много възможно проблемът да е на психична основа и в не редки случаи отшумява от само себе си.Все пак ако смятате, че това може да ви попречи в сексуалните отношения с вашата партньорка, е добре да се консултирате със сексолог или психолог.
Имайте предвид, че послещението при специалист е добре да бъде в присъствието и на двамата партньори.Така всеки ще има възможността да сподели какво го тревожи и в повечето случаи проблема се решава само с няколко консултации.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Симптоми за полово предавани болести, на които трябва да обърнем внимание

Полово предаваните болести или ППБ предизвикват различни по вид проблеми, които в някои случаи могат да останат незабелязани или трудни...

Затвори