Ето как сексът може да ви разболее

Тази публикация има 0 коментара

Когато става въпрос за секс, повечето мъже се притесняват от това как ще се представят. Обикновено не се питат какво може да им причини един обикновен оргазъм. Малко от тях се замислят за съпровождащото главоболие, алергии и други неразположения. Те обикновено се наблюдават сравнително рядко, но ето как бихте се справили с тях ако това ви се случи.

1. Главоболие
Тялото ви гори от желание за секс, но проблемът е, че изпитвате силно главоболие, което ви разконцентрира. Около 1% от мъжете страдат от силна мигрена преди, по време или след секс. Противно на очакванията представителите на мъжкия пол страдат сравнително повече от жените от този “феномен“.
Някои видове главоболие се дължат на напрежението преди полов акт, докато други са в следствие на настъпващия оргазъм или по-енергичен полов акт. Една от потенциалните причини за това е отделянето на адреналин в тялото, който повишава кръвното и съответно създава предпоставки за появата на главоболие.

Какво да направите?
Посетете личния си лекар ако се случва често. Това се налага особено ако болките са внезапни и силни. Обикновено не е повод за притеснение ако се наблюдава бързо отшумяване, но не забравяйте, че това може да е сигнал за съдово заболяване или аневризма. При условие, че главоболието се появи около час преди секс, просто вземете парацетамол или аспирин. Това е най-простото решение в случай, че не страдате от сериозно заболяване.

2. Пост-сексуална депресия
Предполага се, че след секс трябва да изпаднете в екстаз и да имате чувство на удовлетвореност. Вместо това не малко мъже, дори и да са се представили добре се чувстват потиснати един час след като са имали полов контакт. Експертите не са съвсем наясно защо се наблюдава депресивно състояние непосредствено след оргазма, но има факти, които сочат, че това се случва на около 10% от жените и 3 % от мъжете.

Какво да правите?
Въпреки, че антидепресантите могат да помогнат, те включват редица нежелани ефекти които в повечето случаи засягат сексуалната функция. В това число липса на либидо, забавена еякулация, загуба на ерекция и не на последно място нейната липса. Добре е да се обърнете към сексуален консултант, който се е сблъсквал с този проблем и да се вслушате в решението, което ще ви предложи.
Често проблема се крие дълбоко в неудовлетвореността между двамата партньори. Понякога това е на подсъзнателно ниво. Причината може да се крие и в различните очаквания, които сте имали по отношение на секса. Решение може да се намери в комуникацията. Обикновено когато проблема е открит и споделен, решението се намира доста по-бързо и лесно, отколкото когато е премълчан. Това може да разкрие нови страни на характерите ви и да открие нови хоризонти в сексуалния ви живот.

3. Алергия към спермата
Температура, хрема, разстроен стомах. Това са най-честите симптоми отговарящи на простуда или грип. Интересен е факта, че съществува състояние наречено “Пост Оргазмен Синдром“. Семенната течност е чист протеин, който не се приема добре когато попадне в женското тяло. Това предизвиква имунна реакция и организмът се опитва по всякакъв начин да се пребори с тези “нашественици“. Възможен и варианта когато женската секреция предизвиква алергична реакция при мъжа, макар и това да се среща сравнително рядко.

Какво да направите?
Симптомите могат да се развият от няколко часа до няколко дни след като сте имали полов акт. Все пак ако не сте съвсем сигурен какво предизвиква алергичната реакция, можете да се консултирате с лекар. Може ви бъдат направени същите тестове, които се правят за установяване на алергии към полен, плах или домашни любимци.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Витамини, от които се нуждаете за по-добро представяне в леглото

Последно проучване доказва, че липсата на достатъчно слънчева светлина може да повиши риска от еректилна дисфункция. Това се дължи на...

Затвори