Защо не трябва да се стискате когато ви се ходи до тоалетна

Тази публикация има 0 коментара

Всеки знае какво е да отидеш за първи път до тоалетната по време на запой с бира. Това обикновено се случва след като сте изпили няколко. Забелязали ли сте обаче, че след като за първи път сте посетили порцелановото конче, получавате позиви за уриниране на почти всеки 15 минути? Доста неприятен факт когато сте в бар или в приятна компания.
Причината да получавате непреодолимо желание да посещавате тоалетната се крие в сигналите, които получава мозъка ви, а именно чувство на спокойствие и облекчение.
Точно това ви кара да “освободите напрежението“ точно преди лягане. Мозъкът ви казва “Вече си спокоен, свърши си работата, сега можеш да заспиш без да се притесняваш.“

Един от начините да не посещавате WC-то толкова често е да се стискате. За съжаление това е най-лошата идея, която може да ви хрумне. Последици върху здравето ви могат да бъдат сериозни. Ако това се превърне в тенденция, има вероятност да си навлечете куп неприятности. За потвърждение можем да ви споделим една история от казармата разказана от военен лекар.
“Млад войник е намерен на дежурство мъртво пиян лежащ на земята. По незнайни причини не е отишъл да освободи поетата течност, а равностойността като количество в пикочния му мехур е била около два литра. Бил е приет в болница и никога след това не е могъл да ходи нормално до тоалетна. Наложило се е поставянето на катетър, чрез който да уринира и въпреки, че след няколко седмици лекарите са го отстранили, младежът е бил трайно увреден.“

Това определено е един много лош сценарий. Ако задържате урина по време на по-дълго пътуване или на работното място, няма да имате кой знае колко тежки последици, но съществува вероятност да всеете хаос в организма си и с времето несъзнателно да започнете да се изтървате по малко. Чрез задържането обърквате сигналите, които пикочния мехур изпраща до мозъка и това би довело до много неприятни моменти дори и в млада възраст. Продължителното “стискане“ може да доведе до “синдрома на болезненото уриниране“, който като сила на болката се сравнява със заболяването от цистит.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
6 начина да се преборите с преждевременната еякулация

Много мъже цял живот страдат от преждевременна еякулация. Някои от тях са опитвали какви ли не методи за да се...

Затвори