Витамини, от които се нуждаете за по-добро представяне в леглото

Тази публикация има 2 коментара

Последно проучване доказва, че липсата на достатъчно слънчева светлина може да повиши риска от еректилна дисфункция. Това се дължи на занижаване нивата на витамин Д в организма. Когато учени провели тест върху 143 мъже страдащи от различна степен на еректилна дисфункция, се оказало, че повече от половината изпитвали дефицит на витамин Д, а само всеки пети имал оптимални нива на хранителни вещества в организма си. Смущаващ е факта, че мъжете страдащи от тежка форма на ЕД са имали нива на витамин Д с 25% по-ниски в сравнение с на тези, засегнати от средно изразена форма на заболяването.

Недостатъчните нива на витамин Д стимулират производството на свободни радикали, за които е доказано, че имат пряко отношение към раковите заболявания. Това се случва чрез разрушаване на азотния окис в организма, който спомага клетките ни да функционират правилно. Той има пряко отношение върху еластичността на кръвоносните съдове, което от своя страна е свързано с качествената ерекция.

При нормални обстоятелства, азотния оксид кара кръвоносните съдове да се отпуснат, а това е предпоставка за нормална и стабилна ерекция. Без необходимите количества на азотна киселина, се нарушава съдовата еластичност, а резултатът води до проблеми с потентността.

Добре е ако страдате от еректилна дисфункция да си направите консултация и пълни изследвания за установяване на причината. Личният ви лекар може да ви назначи временна терапия с витамин Д. Що се отнася до мъжете, които нямат проблем с ерекцията, могат да приемат този жизнено важен витамин като превантивна мярка, но разбира се само с предварителна консултация.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Витамини, от които се нуждаете за по-добро представяне в леглото"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Metalteam
Автор
3 години 7 месеца преди

Най-добрия естествен източник на витамин Д е слънцето. А лятото е най-подходящия сезон да се заредим с него.

Chervenaroza
Потребител
Chervenaroza
3 години 7 месеца преди

Някъде бях чела, че слънцезащитните продукти блокирали абсорбцията на витамин D от слънцето.
Дефицитът му в тялото има някои от следните симптоми: раздразнителност, мускулна слабост, болки в костите и както става ясно от статията проблеми с еректилната функция.
Освен от слънцето той може да бъде набавен от храни като риба (херинга, сом, сьомга), стриди,яйца,свинско месо и др.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Доктори разкриват 4-те най-странни състояния на пениса, които са лекували

Чували ли сте историята за фермер, чийто пенис е бил обезобразен от косачка за сено, а след постъпване в спешното...

Затвори