6 популярни градски легенди свързани с тялото ви

Тази публикация има 7 коментара

Помните ли забраните от детството? Не си пукайте кокалчетата – ще се разболеете от артрит. Не гълтайте гумата за триене – ще остане в стомаха ви седем години. Не излизайте с мокра коса – ще се простудите. Осъзнахте ли с времето кои от тези правила са наистина верни или са просто легенди разказвани от възрастните, за да стряскат децата и да не правят глупости? Майките винаги казват, че морковите помагат за зрението, а рибата развива ума. Предлагаме ви шест градски легенди, които всъщност се оказват верни.

1. Прозявката е заразна
Изследвания направени при маймуни, кучета и хора показват, че прозяването в група може да накара и другите да направят същото. Причината е толкова загадъчна, както и самото явление. Прозяването увеличава бдителността, което може да е едно от обясненията. Когато хората са в колектив, това е от изключителна важност поради факта, че кара групата да бъде нащрек за евентуални заплахи.

2. Искате да се отървете от хълцането? Накарайте някой да ви стресне
Хълцането се случва когато мускулите на диафрагмата и нервите, които я контролират излязат от синхрон. Причината за феномена все още не е потвърдена с категорични доказателства. Този рефлекс обновено приключва от само себе си в рамките на няколко минути, но понякога може да продължи и цял час. Доказано, е че силният стрес или рязкото физическо натоварване може да прекъсне тази верига. Не малко хора карат близки до тях да ги стреснат неочаквано, за да сложат край на дразнещото действие.

3. Студеният душ ще сложи край на желанието ви за секс
Студената вода може да накара тялото ни да изпита шок. Това се дължи на рязкото свиване на кръвоносните съдове във всички крайници включително и в пениса. Усещането за студ ще понижи сърдечната честота и може да провокира тялото ви да влезе в режим на оцеляване, а тогава определено няма да ви е до секс.

4. Когато се храните прав, изгаряте повече калории
Проучвания показват, че ако човек се храни в изправено положение, изгаря с до 40% повече калории отколкото в седнало. С течение на времето това може да даде ефект в случай, че страдате от наднормено тегло или сте склонни към затлъстяване.

5. Четенето на тъмно ще увреди зрението ви
Очите са светлочувствителен орган и функционират най-добре на нормална дневна светлина. Четенето на тъмно ще накара зениците ви да се разширят максимално, за да пропуснат и минималното количество светлина. Това няма да ви позволи да обърнете внимание на малките детайли като ситен шрифт например. В дългосрочен план напрежението ще се отрази на очите ви, а нанесените щети ще бъдат необратими и прогресивни. Следващият път когато четете увлекателен роман на нощна лампа, помислете за този факт.

6. Консумирането на бързи храни преди лягане може да предизвика кошмари през нощта
Няколко проучвания сочат, че яденето на пикантни или сладки храни преди лягане могат да доведат да сънуване на кошмари. Изследователи смятат, че високите нива на захар непосредствено преди сън, могат да променят функциите на мозъка. Разбира се това са проучвания, които не са приоритетни и данните са доста ограничени и в някои случаи неаргументирани.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

7 Коментара за "6 популярни градски легенди свързани с тялото ви"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Валери1
Гост
Валери1
3 години 7 месеца преди

Честно казано не ми е правило впечатление за ефекта от студения душ върху сексуалното ми желание. Забелязал съм обаче, че от студената вода ми се свива пениса. Доколкото разбрах това е нормален процес и се забелязва при всички мъже.
Ако се свива от студената вода, защо не се уголемява от топлата?

monsterbu
Автор
3 години 7 месеца преди

Сърцето изтласква кръв към всички жизнено важни органи, за да ги поддържа живи. Към крайниците основната причина е да се поддържат топли. Това важи и за пениса. В основата на свиването стоят тестисите. Мъжкият организъм е устроен така, че тестисите имат нужда от постоянна температура, за да функционират правилно. Именно заради това, когато им е по студено, те се свиват навътре в тялото, за да не се охлаждат прекомерно и обратното, когато ви е прекалено горещо, те се отпускат, за да могат да се охладят. Всичко е въпрос на възпроизводство и поддържане на постоянна температура, която определя жизнеността на сперматозоидите.

Venera
Потребител
Venera
3 години 7 месеца преди

Когато потопиш пениса си в студена вода, той се свива, защото по този начин тестисите се стремят да не бъдат прекалено охладени. Интересното е, че когато температурата е висока, тестисите увисват и уж стават по-големи, но това за съжаление не важи и за члена.

Metalteam
Автор
3 години 7 месеца преди
Трябва да сте наясно, че всичко опира до производството на сперматозоиди. За да бъдат достатъчно жизнени и в достатъчен брой, те се нуждаят от определени температурни условия. Здравите и жизнени сперматозоиди се образуват нормално функциониращи тестиси, а тяхната температура винаги трябва да е по-ниска от телесната. Това е причината да се прибират в тялото когато ни е студено и да се отпускат когато ни е по-топло. Колкото до пениса, въпросното правило не важи. Да може би сте забелязали, че той се свива когато ви е по-студено, но това няма нищо общо с размера. Пенисът не получава ерекция заради температурата около… Прочети още »
serena
Потребител
serena
3 години 7 месеца преди

Вероятно няма отношение към уголемяването, но със сигурност има към качеството на ерекцията. Както съм споменавала мъжът ми имаше известни затруднения с ерекцията и си взе батмейт. Отначало го използваше с хладка вода, но след това започна с топла защото ефектът с нея е много по-силен.

bira_bira
Гост
bira_bira
3 години 7 месеца преди

Горещата вода може само да навреди на тестисите и да е причина за намаляване броя на сперматозоидите. Това няма отношение към размера. Пенисът се нужда е от кръв, за да получи ерекция, а не от топла вода.

opiten
Потребител
opiten
3 години 7 месеца преди

Има логика топлата вода да помага на ерекцията.
Топлата вода разширява кръвоносните съдове, а това улеснява нахлуването на повече кръв в пениса.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
Ето защо изневярата може да бъде много лоша идея

Хора мамещи в отношенията си са по-склонни да водят рисков полов живот. Учени направили проучване в което включили 800 души....

Затвори