Може ли заниженото количество на еякулата да е признак за заболяване?

Тази публикация има 0 коментара

Всеки е измервал пениса си, за да знае дали се побира в общоприетите стандарти за размер, но запитвали ли сте се какво е нормалното количество отделена сперма по време на еякулация? Много момчета се притесняват от малкият обем еякулат и изпитват известно безпокойство. По принцип повечето го правят на око и сравненията са по-скоро на базата на това, което са видели и сметнали за нормално. Всъщност според Световната здравна организация отделеният еякулат трябва да е около 3/4 чаена лъжичка или 3,7мл. Разбира се и по-малките количества не са повод за притеснение, стига да не става въпрос за норми под 1,5мл. на еякулация. Ако това се задържи за по-дълъг период от време, трябва да се консултирате с уролог.

Може ли малките количества семенна течност да се определят като проблем?
Точно както намаляването на еректилната функция с годините, количествата на отделената сперма може да спадне. Ако наблюдавате това през последните пет или десет години, значи можете да го приемете за нормално.Този процес може да започне през всяко едно десетилетие от вашия живот. При някои мъже това се наблюдава между двадесетата и тридесетата годишнина, но не е изключено да се случи и на по-късен етап. Едно от важните неща, които трябва да следите е рязкото спадане в количеството. Това може да е знак, че в организма ви се случва нещо нередно.

Какво причинява намаляването на обема?
Има редица съпътстващи фактори, които могат да доведат но намаляването на еякулата. Най-вероятно не сте запознати с нещото наречено хипогонадизъм, но трябва да знаете, че това термина за нисък тестостерон. Той влияе не само на здравината на ерекцията, но и на обема на отделената сперма. Можете да чувствате слабост, умора и занижена концентрация. Това са само съпътстващи фактори, които трябва да ви подскажат, че нивата на тестостерона ви са занижени.

Причината може да се крие и началната форма на диабет. Ако кръвната ви захар е ниска, това може да доведе до увреждане на нервите и кръвоносните съдове. Нарушаването на нервните сигнали често водят до еректилна дисфункция и проблеми с еякулацията. Диабетиците често развиват състояние наречено ретроградна еякулация, което води до изхвърляне на спермата вместо навън, навътре в пикочния мехур.

Други неврологични проблеми като множествена склероза или нараняване на гръбначния стълб могат да доведат до редица проблеми свързани с потентността на мъжа. Уголемената простата често води до намаляване обема на семенната течност. Лекарства съдържащи алфа блокери или такива за намаляване на кръвното налягане могат да се отразят негативно на еякулацията ви.

Какво да направите ако прецените, че обема на спермата ви не е достатъчен?
Проучване проведено в Бразилия сочи, че мъже, които смятат количеството сперма за недостатъчно и обръщат прекалено внимание на това, често страдат от различни вътрешни заболявания в сравнение с мъже, които не се интересуват особено от този факт.
Някои от тях се идентифицират със своята сексуална функция и в частност отделеният еякулат по време на полов акт. Те го приемат като знак на тяхното мъжество. По принцип заниженото количество често е знак за друг съществуващ проблем и ако забележите нещо различно от обичайното е добре да си направите консултация с уролог. Най-вероятно ще ви бъдат направени тестове за нивата на тестостерон и изследвания за диабет. Разбира се има и различни терапии и добавки, чрез които можете да увеличите обема на еякулата си.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Нови
Действат ли наистина афродизиаците?

Афродизиаците са продукти с много спорна репутация относно реалните резултати, които обещават. Много хора могат да се закълнат в тяхната...

Затвори