З съвета за позитивно мислене във фитнеса

Тази публикация има 0 коментара

Положителната умствена нагласа може да направи и най-негативно настроения човек в непоправим оптимист.

Една от основните цели на самообучението, е да съумеете да превърнете негативните мисли в позитивни. Това обикновено отнема доста време и не малко хора остават разочаровани поради този факт. Разбира се ако подходите негативно от самото начало, трудно бихте постигнали добри резултати. Ако негативните мисли успеят да си намерят място в процеса на обучение, трудно бихте могли да промените каквото и да било.
Само мисълта за провал може да срине всички положени усилия. Много хора вярват, че са прекалено слаби, за да се справят с трудностите, които им предстоят. Ако това е така, що се касае до фитнеса, такива хора почти никога не постигат добри резултати и вместо да приемат физическите предизвикателства, просто стоят настрани от тях, което неминуемо ги превръща в губещи.
Все пак ако повярвате в собствените си възможности, че сте способни да изградите мускулна маса, то съвсем скоро ще видите и първите резултати. Точно те ще бъдат вашия двигател, чрез който винаги ще можете да направите още едно повторение с по-голяма тежест.
Мислите диктуват действията и от това дали те са положителни или отрицателни, ще определи вашите постижения. Един успешен треньор или инструктор трябва да бъде и добър психолог. Той винаги трябва да насочва тези, които обучава в положителна посока. Понякога дори е необходимо да им казва какво да мислят и как да се справят с предизвикателствата. Положителният начин на мислене трябва да се превърне във ваш основен приоритет ако искате да промените своето тяло.
Ще ви предложим три основни съвета, които ще ви помогнат да се отърсите от негативизма и да продължите напред. Основното, което трябва да знаете е, че чрез позитивна нагласа, ще можете да повдигнете тежести каквито не сте и предполагали.
Всичко това ще се случи чрез промяна на начина на мислене по време на тренировка. Разбира се това няма да бъде никак лесно, но променяйки ума си, ще промените не само тялото, но и целия си живот.

1. Подгответе се за негативизма
Повечето хора във фитнеса не са подготвени когато негативизма завземе мислите им. Те обикновено чуват вътрешен глас, който им казва, че не са способни да изпълнят дадено упражнение с определена тежест. Това което трябва да знаете, е че точно тази нагласа е гаранция за провала ви. Разбира се в залата винаги ще се намерят и такива, които да подхранят вашите страхове от провал. Ако това се случи, просто ги игнорирайте. Заменете всички отрицателни глаголи с положителни. Повтаряйте си непрекъснато “Аз мога!“, “Аз ще успея!“, “Нищо не може да застане на пътя ми!“. Това е вашата гаранция за успех. За да преодолеете негативизма, първо трябва да сте психически подготвени за него. Тогава той няма да е нищо непознато за вас.

2. Сложете край на негативизма и го заменете с положителни мисли
Заблуда е да си мислите, че дори тези, които са успели не ги спохождат негативни мисли. Дори и най-големите оптимисти са минавали през този етап. Обикновено той се намесва в живота ни когато сме или твърде изморени или просто нямаме настроение да изпълним дадена задача. Вместо да си мислите, че ако направите повече повторения можете да се нараните, преобразувайте тази мисъл в положителна и си кажете: “Ако направя повече повторения, ще увелича мускулната си сила и маса!“. Тук донякъде е и работата на треньора, който има основната задача да ви покаже, че сте способни и можете да се справите.

3. Погледнете на себе си по различен начин
Причината за негативните мисли понякога се крие в огледалото. Гледайки се в него, вие може би си казвате: “Никога няма да имам бицепсите, които искам.“, “Никога няма да успея да се отърва от мазнините по корема!“. Това е най-голямата грешка, която можете да допуснете. Знайте, че нищо не е постоянно и всичко подлежи на промяна, включително и вашето тяло. Приемете себе си като маса, която чрез силата на разума и волята можете да моделирате, по начин, какъвто изберете. Чрез усърдна работа и постоянство ще постигнете резултатите, към които се стремите. Запомнете, че всичко зависи само от вас и като себеуважаващи се личности никога не допускайте някой да ви провали по пътя, по който сте тръгнали, а именно пътя на успеха. Тази положителна умствена стратегия ще е вашият водач. Положителната психическа нагласа ще даде резултат не само във фитнеса. Тя ще ви е от полза във всяко едно житейско начинание и ако изградите свой метод за справяне с негативизма, никоя сила няма да е в състояние да срине вашия дух.

Тези, които четат това се интересуват и от:



You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
5 причини, заради които момичетата излизат с бодибилдъри

Какво си мислят повечето жени за културистите? Че не стават, че са прекалено вманиачени в това, с което се занимават...

Затвори