Подобряване на мъжката сексуална функция – влиянието на психологическите фактори

Тази публикация има 0 коментара

сексуална функция

(Изпратено от: Metaltem)

В тази статия ще се опитаме да разгледаме трите основни причини, които влияят негативно на сексуалната функция при мъжете. Повечето, които се замислят за подобряването на сексуалния си живот често обръщат внимание върху несъществуващи недостатъци като малък размер на пениса, съмнения в сексуалната им активност и способността им да задоволят партньорката си. Това може да е провокирано от личностното сравняване с други мъже в съблекалните в спортната зала, порно филмите, сайтовете за възрастни или в най-лошия случай  с негативно изказване на жена, с която са имали сексуални взаимоотношения в миналото. Причините могат да бъдат класифицирани като три основни:  страх, смелост, и умения. Нека се опитаме да направим кратък анализ на всяка една от тях.

Страх

За съжаление към тази категория могат да бъдат причислени голям брой мъже. Много страдат от пристрастяване към порното, еректилна дисфункция или предишни неуспехи в секса. Обикновено излизането от това състояние е много трудно ако  се подходи погрешно към проблема. Ако е налице депресия, чувство за срам, апатия или суицидни мисли, най-добрият вариант е да се потърси професионална помощ.

Мъжете от тази група обикновено имат преобладаващо чувство на тревожност по време на полов акт и често той просто не се състои. В по-леките случаи е на лице нервност заради идеята за добро представяне, но сексът все пак е на лице. Когато страхът от преждевременна еякулация вземе превес над ситуацията, нещата могат само да станат още по-сложни. Тревогата понякога е толкова силна, че лекарства като Виагра и Циалис не са в състояние да помогнат.

Трябва да се отбележи, че при мъже, които страдат от повишена тревожност не винаги е на лице проблем с преждевременната еякулация. Тук идва втория проблем-малкият пенис. Много често това е породено от понижено качество на ерекцията, което е комбинация от издръжливост и твърдост. Това всъщност се определя от сексуалното желанеие. Често редките сексуални контакти пораждат чувство на страх и неувереност, от където могат да се появят и редица проблеми.

Страхът и отрицателния сексуален опит

Понякога сексуалният провал може рязко да преобърне възприятието на мъжа като такъв. Някой с високо самочувствие и самооценка, със стабилен сексуален опит и увереност, може да установи, че всъщност не това, за което се е възприемал. Бъдещите срещи в този случай дори могат да засилят чувството за малоценност, а сексуалното поведение неочаквано да се промени. Понякога дори се случва мъже попаднали в подобни състояния, да отказват изобщо да се виждат с жени и често изпадат в дълбока депресия и самосъжаление.

Забележка: Има мъже, които са перфектни любовници с една жена, докато с друга поведението им граничи с импотентността. Тук се намесва силата на ума.
Специално внимание в такива случаи се обръща на визуализацията като част от рутината. Нека не бъркаме това със сексуалните фантазии, а по-скоро го разгледаме като проектиране на едни и същи положителни емоции върху различни обекти.

Вие ще искате да проектирате усещането за увереност и необремененост на поведението. По този начин ще можете да се фокусирате върху положителните страни на половото общуване и да се освободите от негативните емоции. Не забравяйте, че в началото трябва да работите с ума си. Когато се почувствате достатъчно подготвени, можете да пристъпите към реалните сексуални контакти и да се насладите на придобития опит.

Вземете надмощие над страховете си

Това е от жизненоважно значение на този етап от обучението ви. Приемете го като крачка към следващото стъпало. Така ще можете да приемете този процес дори за забавен и приятен. Ако не подходите позитивно, може да влошите нещата. Старайте се да давате оценка на резултатите и да следите процеса като страничен наблюдател. Ако не успеете да се отърсите от страховете си, можете по-скоро да си навредите, отколкото да преодолеете страховете си.
Написаното по-годе може да бъде един добър съветник за развитие на способностите ви и придобиване на достатъчно увереност, което ще ви помогне да преминете в следващата фаза, която образно сме нарекли “Смелост“

 

Смелост – подобряване на мъжката сексуална функция (Втора част)

 

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
69 poza
Няколко идеи за секс поза 69

Поза "шейсет и девет" може да бъде много забавна и дава възможност на двамата партньори да си доставят взаимно удоволствие...

Затвори