Ползите за мъжкото здраве от редовната мастурбация

Тази публикация има 0 коментара

ползите от мастурбацията

Здравни ползи от мастурбацията при мъжете

Проучване показва, че мъже на възраст между 20 и 50 години, които мастурбират редовно, намаляват вероятността да се разболеят от рак на простатата. В действителност, самозадоволяването до 5 пъти в седмицата намалява този риск с една трета. Това е само една от ползите от тази практика.

История, предразсъдъци и реалност

Наред с моралните, социални и психологически предразсъдъци, витаещи около мъжкото самозадоволяване известно по-скоро като мастурбация, науката открива данни за този човешки акт в ранни ръкописи, скални рисунки и древни илюстрации.

Повече от обикновено желание

Според Марта Конрак автор на “Книга за мастурбацията“, самозадоволяването е вторият по честота сексуален акт. Въпреки отворените информационни времена, в които живеем, все още съществуват притеснения да се говори открито на тази тема. Обикновено не се коментира или обсъжда дори и между двойки с дългогодишен брачен живот. Проучвания обаче сочат, че 95% от запитаните мъже в Кинси, споделят, че мастурбират редовно. За да стане по-ясно тази практика съществува и при животни като коне, кучета, мишки елени и дори китове.

Клиничният сексолог д-р Глория Брейм пише, че човешкият организъм е програмиран по начин, който му подсказва кога има нужда да изпита оргазъм. Според нея това е основен аспект от мъжкото здраве, което не засяга само сексуалността, а и целия организъм. Тя дори я приема за толкова нормална, че я сравнява с ежедневното миене на зъбите. Мастурбацията намалява стреса, поддържа сърдечната честота и регулира кръвното налягане. Поддържа репродуктивната система и мозъчната химия в нормални нива.

Мастурбацията и ракът на простатата

В подкрепа на д-р Брейм са и множеството изследвания на австралийски екипи водени от д-р Граам Гайлс, който е главен консултант по ракови образувания в съвета на мелбърнския университет в Австралия. Те твърдят, че честата мастурбация може да послужи като превантивна мярка срещу заболяване от рак на простатната жлеза. В докладите се споменава, че раковите клетки могат да се натрупат при нередовна еякулация.

Много семейни терапевти са на мнение, че редовната мастурбация може да подобри сексуалните взаимоотношения между партньорите. Често се случва двойките да имат различни нагласи, предпочитания и сексуални нужди. Ако някой от тях не може да бъде напълно задоволени от партньора си, на ред идва самозадоволяването. Мастурбацията може да ни научи от какво точно имаме нужда за воденето на нормален сексуален живот. Чрез нея може да се удължи половия акт и да се даде контрол над еякулацията. Не малко мъже смятат, че извършена по правилния начин е средство за справянето с преждевременната еякулация.

Ползи:
В брой от 2007г. на официалното издание на Британската асоциация за сексуално здраве, мастурбацията може да има положителен профилактичен ефект върху нашия организъм.

*Подобрява функционирането на имунната система

*Изгражда устойчивост на простатната жлеза и я предпазва от различни инфекции

*Високо ефективен метод за освобождаване от стреса

*Подобрява настроението чрез отделянето на ендорфин

*Стимулира съня вечерно време

*Заздравява тазовата мускулатура, отговорна за по-добрата ерекция

*Подобрява сексуалния живот чрез изграждане на самоувереност

*Ефективно средство за справянето с преждевременната еякулация

Източници:
http://www.foxnews.com/story/0,2933,401722,00.html
http://www.menshealth.com/health/health-and-sexual-benefits-masturbation/page/2
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/3072021.stm
http://www.tandf.co.uk/journals/titles/14681994.asp
Голямата книга за мастурбацията на Марта Конрак

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно
операция за уголемяване на члена
Германия: Световната столица за хирургическо уголемяване на пениса

Един от всеки пет кабинета в германия предлагат уголемяване на пениса по хирургичен път. Кои са най-популярните естетически операции в...

Затвори