Най-честите митовe свързани с метаболизма

Тази публикация има 0 коментара

метаболизъм митове

(Изпратено от: Metalteam )

Какво е метаболизъм?

Метаболизмът е функция на тялото, която се отнася до изгарянето на калории и изразходване на енергия по време на някаква дейност. Изходната точка за неговото измерване се нарича Процент на Базалния Метаболизъм или ПБМ. Чрез него се измерва колко калории изгаря тялото ви без значение дали се движите или просто се излежавате в леглото.

Дори и да не правите нищо, тялото ви използва енергия, за да поддържа ритъма на сърцето, дишането, телесната температура и ред други функции. След като това се добави към вашия ПБМ, прибавите изразходваните калории във фитнеса и някои предполагаеми странични дейности и вече ще знаете от колко енергия се нуждаете за едно денонощие, за да функционира организма ви нормално.

Митове за метаболизма

За съжаление сред хората думата метаболизъм е една от най-често използваните, но неразбрани думи. Те обвиняват бавния си метаболизъм, за да оправдаят слабите резултати във фитнеса или наднорменото си тегло. Онзи ден видях реклама за хапчета за отслабване, която обещаваше, че с техния прием ще забързате метаболизма си и ще отслабнете без да се налага да полагате каквито и да било усилия. Това направо ме накара да се замисля колко наивни са тези, които посягат толкова лесно към продуктите за намаляване на теглото. Пълните хора си мислят, че слабите са родени късметлии, заради бързия си метаболизъм, което е пълен абсурд.
С думата метаболизъм не само се злоупотребява, но и успешно се манипулират тези, които искат да свалят някой друг излишен килограм. Има и най-различни уреди за намаляване на мазнините, но те са предназначени за хора, които тренират редовно и стриктно. Лошото е, че с някои от тези фат бърнери, вместо мазнини можете да загубите и мускулна маса.
Когато хората приемат такива хапчета, често злоупотребяват с тях и понякога дори прекаляват с тренировките в стремежа си да отслабнат, като по този начин поставят здравето си на сериозен риск.

Нека отбележим, че гените играят основна роля в обмяната на веществата, но тук няма да прочетете думата “късмет“ за това как си се родил. Хората, които имат по-бърз метаболизъм е много вероятно да правят съзнателно или не някои от нещата описани по-долу като това също не може да нарече късмет, а цел или постоянство.
Има някои неща, които можете да направите, за да достигнете максималния потенциал на вашия метаболизъм. Ако искате да разберете как, просто прочетете следващите редове.

Продължение: Начини, с които да ускорите своя метаболизъм

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
ускоряване на метаболизма
9 лесни начина да ускорите своя метаболизъм

(Изпратено от: Metalteam ) 1. Високо интензивни и интервални тренировки Редовното кардио повишава метаболизма ви, докато го правите, но след...

Затвори