Вдигането на тежести променя не само от тялото ви. То променя начина, по който гледате на света

Тази публикация има 2 коментара

noah-siegel

5 Съвета от Ноа Сийгъл

Да, вдигането на тежести ще промени вашето тяло. Аз съм по-силен, по-здрав и по-издръжлив от когато и да било преди. Въпреки това, най-важните аспекти на фитнес трансформацията са не физическите промени, а умствената сила и способността да обърна внимание на уроците, които ми предостави живота по пътя, който извървях.

Когато се върна назад, осъзнавам, че вдигането на тежести ме е научило на неща, които използвам в ежедневието. Започнах да тренирам когато бях на деветнадесет с цел да получа повече сила и да впечатля момичетата около мен, но с годините връзката между мен и залата се превърна в нещо много по-значимо. Изтласкването, дърпането и клековете, които са най-вероятно милиони, ме снабдиха с умения, които се простират далеч извън фитнеса.

Ето как се отразиха тренировките на моя живот:

1. Провалът не е края на света

Ако винаги след последното изтласкване усещате, че не сте на ръба на силите си, значи или упражнението не е било изпълнено правилно или тежестите не са били достатъчни. За да станете по-силни, трябва прогресивно да увеличавате напрежението и да натоварвате мускулите си буквално до точката, при която усещате, че наистина не можете да продължите.
В залата целенасочено трябва да се стремите към “провал“. Тези неуспехи, всъщност са стъпки в правилната посока. В крайна сметка, огромното натоварване ще бъде в ваша полза. Резултатът ще са мускулите, които желаете, но това няма да се случи ако непрекъснато не си поставяте цели, които смятате за недостижими.

Въпреки, че може да бъде трудно, обърнете внимание на неуспехите, които имате в живота. Не ви ли карат точно те да поправяте своите грешки и да ставате все по-добър в това, което правите? Не е необходимо да се чувствате ужасно всеки пък когато се провалите. Това е част от пътя към успеха. Това несъмнено ще доведе до разочарования, но ще ви накара всеки следващ път да подхождате все по-упорито.

2. Желязото никога не лъже

Тази реплика е известна макар и в друг смисъл не само във фитнес салона. В случая говорим за тежести. Те не се интересуват колко сте изморени, дебели гладни или глупави, защото 100 килограма винаги ще тежат 100 килограма без значение как се чувствате. Опитайте се да обвините щангата, че е тежка и че е виновна да не можете да изпълните своите повторения. Вашето негативно отношения няма да я накарат да стане по-лека.

Не търсете вината в другите за своите неуспехи. Разбира се винаги има външни фактори, които влияят на резултатите ви, но първо потърсете причината в себе си и в това дали давате всичко, на което сте способни, за да успеете.

Вдигането на тежести е просто: съсредоточавате цялата си енергия, за да преместите тежестта от точка А до точка Б. Ако приложите този подход и в реалния си живот ще се уверите, че това е формулата за преодоляването на наистина трудни задачи. Не се опитвайте да се оправдавате. Просто фокусирайте волята си.

3. Недей само да се перчиш

За да имате успех в живота, и в спорта, трябва да направите нещо повече от това да се перчите. Виждали сте подобни “спортисти“ в салоните. Минават, обикалят в кръг, правят по няколко коремни преси, после тичат на пътечката, вдигат малко тежести, но основно стоят пред огледалото. Забелязали ли сте, че въпреки, че имат хубави тела, те не са се променили през последните години? Както всичко в живота всеки получава това което е вложил.

Ако не влагате достатъчно усилия в работата си, как очаквате да получите добри резултати? Ако искате да промените нещо, то първо започнете от разбиването на рутината. Поставяйте си нови цели, които да покорявате. Вашият стремеж и старание да ги постигнете са гаранция за успеха.

4. Фокусирайте се и придобийте нови умения

Лесно е да кажеш на някой да се фокусира върху целите си, но трябва да се имат предвид и всички заобикалящи ни фактори. Все път можете да започнете от фитнеса. Преди да започнете с дадено упражнение, се опитайте предварително да видите резултата в главата си. По този начин можете да направите нещата постижими. Не забравяйте, че всичко се крие във вашето съзнание.
Ако нямате достатъчно предварителна психическа подготовка, вашите опити в който и да е аспект на живота ще са обречени на провал. Ако успеете в залата, ще успеете във всички области на живота. Ако искате нещо достатъчно силно, абстрахирайте се от разсейващите фактори, които биха отклонили вашето внимание и преследвайте зададената си цел.

5. Способни сте на всичко

Най-важният урок във фитнеса, е никога да не се отказваш. Чрез упорита работа могат да се постигнат резултати, които не сте си представяли, че са възможни. Можете да промените живота си само ако допуснете, че той може да бъде променен. Замислете се, че има причина много спортисти да са успешни и извън спорта.Това е защото са се научили да преследват целите си и да постигат желаното от тях. Те непрекъснато си поставят нови предизвикателства, които да преодоляват.
Чрез своите успехи в залите и салоните, те безусловно триумфират и в живота си.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 коментара за: “Вдигането на тежести променя не само от тялото ви. То променя начина, по който гледате на света”

  1. monsterbu каза:

    Много добри съвети! За да промениш успешно тялото си трябва да промениш и начина си на мислене.

  2. Scarface каза:

    Точно така. Трансформацията на тялото започва първо от съзнанието. Ако не си убеден, че искаш да го направиш няма как да се случи. Независимо дали се стремиш да отслабнеш, да натрупаш мускули или да направиш пениса си по-голям.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
рибено масло
3 причини, поради които трябва да приемате рибено масло

На пазара се предлагат най различни хранителни добавки, като една от основните, от които нашият организъм има нужда е рибеното...

Затвори