7 начина да увеличите нивата на тестостерон и сексуалното си желание

Тази публикация има 0 коментара

Усещате ли се понякога твърде разсеян и ангажиран, за да мислите за секс? Или пък сексуалното ви желание не е такова каквото е било преди? Трябва да знаете, че занижените нива на тестостерон не са единствената причина. Това се дължи на сложни хормонални и емоционални процеси протичащи във вашето тяло. В последните години е тенденция, вината за загубата на либидо да бъде се приписва на модерния начин на живот, който мъжете се опитват да водят, без да осъзнават, че той се превръща в най-големият им враг.

В изминалото десетилетие учените откриха нов синдром наречен Синдром на Раздразнителния Мъж (СРМ), дължащ се  на занижените нива на тестостерон. Той отива далеч зад границите на ниското либидо и се свързва с емоционално затваряне, липса на мотивация, агресия, тревожност и личностни промени. Това също може да има деструктивно поведение като влечение към хазарт, алкохол или работохолизъм.
Ако четете това се чувствате един от тях, то трябва да знаете, че не сте сами. 13.8 милиона души
са засегнати от този синдром, като най-обезпокоителен е факта, че те са на възраст около 30 години.
Ниските нива на тестостерон, увеличават шансовете за преждевременна смърт при мъжете. Проучване сред 800 мъже на средна възраст 50 години показва, че групата на тези с най-нисък тестостерон е с 33% по-застрашена от тези с нормални или по-високи нива.

Как да знаете към коя група принадлежете, когато става въпрос за Тестостерон? Ако изпитвате някои от симптомите на СРМ – наддаване на тегло, умора, раздразнителност, загуба на мускулна маса, оплешивяване , проблеми с ерекцията или промени в либидото, можете да се замислите да се обърнете към специалист, защото е възможно да е налице проблем, за който не подозирате, а всъщност има алтернативно решение.

Предлагаме ви 7 стъпки, които можете да следвате, за да преодолеете хормоналния дефицит и да изпитате негативите на  ниските нива на тестостерон.

1. Отстранете излишните мазнини
Коремните мазнини и общото затлъстяване са така наречените тестостеронови убийци.  Различни проучвания сочат, че момчета с наднормено тегло в юношеска възраст имат с 50% по-ниски нива на тестостерон в сравнение с техни връстници, които не страдат от затлъстяване. Една от причините за това е, че мастните клетки съдържат повече ароматаза – ензим, който превръща тестостерона в естроген.

2. Спете по осем часа в денонощие
Изследване показва, че ако един мъж в продължение на две седмици спи по пет часа на денонощие, след този период, нивата на тестостерон в тялото му ще са спаднали с 10-15%. Ето защо мачовците, които прекарват по цели нощи по заведенията трябва да се замислят над своя здравословен режим.

3. Избягвайте токсини, които вредят на тестисите ви
Фталатите и парабените в козметичните продукти за лична хигиена, както пластмасовите разфасовки, в които често се съхраняват са силни анти-андрогени, което означава, че имат унищожителен ефект върху функцията и производството на множество хормони в това число и тестостерона.

4. Научете се да разпускате
Стресът е основният отговорник за ниския тестостерон. Той може да се нарече “крадец кортизол“,и да доведе до хормонален дисбаланс, където тестостеронът намалява за сметка на колтизола. Стресът също така увеличава производството на ензима ароматаза и 5-алфа редуктаза – два ензима, които разграждат тестостерона.
Вие можете да коригирате това само с десет минутна почивка на ден. Така ще си дадете така наречения рестарт. Той ще реабилитира понижаването на кортизола и ще увеличи производството на тестостерон.

5. Избягвайте статините и консумирайте повече рибено масло
Приема на различни видове лекарства могат да се отразят негативно на вашето здраве. Те намаляват енергийните източници, влияят отрицателно на метаболизма и занижават нивата свободния тестостерон.
Приема на повече рибено масло от своя страна засилва противовъзпалителните процеси, като подпомага производството на добрия холестерол, който е градивен елемент в производството на тестостерон.

6. Приемайте витамини редовно
Витамин А и Е, минералите Цинк и селен влияят пряко на тестисите и производството на тестостерон. В нашето ежедневие  приемаме големи количества храна, но запитвали ли сте се доколко тя е богата на витамини и хранителни елементи? Хранителните добавки са една отлична алтернатива да си набавите, това, от което организма ви има истинска нужда.

7. Излагайте се повече на слънце
Мъжката репродуктивна система се нуждае от витамин Д. Той има главно участие в производството бионаличен и свободен тестостерон. В момента има епидемия от неговия недостиг. За съжаление този витамин се синтезира в нашия организъм само чрез слънчевата светлина, така че след всичките витамини и минерали, които приемате, не забравяйте да се излагате на слънце поне 15 минути на ден.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
5 съвета как да подобрите ерекцията си

Еректилната дисфункция е много по-често срещана, отколкото повечето хора предполагат. Тя може да провали напълно сексуалния ви живот. Преди да...

Затвори