Действат ли наистина афродизиаците?

Тази публикация има 8 коментара

Афродизиаците са продукти с много спорна репутация относно реалните резултати, които обещават. Много хора могат да се закълнат в тяхната ефективност, като твърдят, че либидото им значително се повишава. Разбира се не са малко и тези, при които резултатът граничи почти с нулата. Каква всъщност е истината и можете ли да разчитате на тях когато имате проблем в леглото?

Какво е афродизиакът?
Афродизиаците са храни, аромати или билки, за които се твърди, че имат способността да повишат възбудата както при мъжете така и при нежния пол. Идеята е, че някои храни и аромати влияят положително на сексуалното желание, в следствие на което човек не е способен да мислите за нищо друго освен за секс. За много афродизиаци има мнения не само, че се отразяват на сексуалната възбуда, но и могат да направят оргазмите много по-силни и сензитивни.

Храни като тиквен пай, авокадо или стриди могат да имат положителен ефект върху мъжката потентност. Кората от африканското дърво Йохамбе, Трибулус терестрис (бабини зъби) или така наречената трева Хорни гоут са едни от най-популярните билки, които намират приложение в много хранителни добавки за подобряване сексуалната функция при мъжа.

Плацебо ефектът
Резултатите от афродизиаците винаги са били повод за полемика защото е трудно да се каже доколко са реални. Не винаги е възможно да се твърди със сигурност, че търсеният ефект ще е еднакъв при всички, а когато той е на лице, се появява въпросът дали не става дума за плацебо ефект.

Какво е плацебо ефект?
Различни проучвания показват, че плацебо лечението в много от случаите е точно толкова ефективно колкото и медикаментозното лечение. Какво се случва когато човек е убеден, че дадена храна или билка ще му помогне? Отговорът е много прост. Мозъкът е достатъчно мощен инструмент, който автоматично превключва и започва да контролира тялото в подсъзнателно желаната от нас посока.
В този случай именно плацебо ефектът играе основна роля при субективната преценка на всеки човек дали афродизиаците дават желания резултат. Ако човекът, който ги приема под формата на храни или билки е вътрешно убеден, в това, че те ще имат положителен ефект върху организма му, то обезателно ще се случи. Тук вече е въпросът наистина ли работят или просто стимулират мозъка ни да вярва в това?

Ефективни ли са наистина афрозидиаците?
Отговорът на този въпрос може да бъде само един. “Може би!“ Почти невъзможно е да се каже кой афродизиак би работил и дали това не се дължи на плацебо ефекта. Някои от тях увеличават притока на кръв към вагината и пениса, което от своя страна води до по-силна възбуда и по-голяма чувствителност по време на полов акт. Хора, които ги използват и наблюдават този резултат категорично твърдят, че при тях ефекта е на лице всеки път, когато ги приемат.

Експериментирането с афродизиаците има и забавна страна, първо защото това са безопасни билки и храни, които се откриват дори в хипермаркетите. Второ ще е интересно да наблюдавате, въздействието върху сексуалната ви функция, след като сте приели определена храна или хранителна добавка. В повечето случаи това е начина да разберете, дали ще се радвате на очаквания резултат и дали е правилния път, по който сте поели.

Как да ги опитаме
Ако сте решили все пак да опитате силата на афродизиаците, може би се нуждаете от определена насока, която да следвате. На първо място не пробвайте повече от един на ден, защото ако наблюдавате резултат, няма да знаете от кой точно е предизвикан. Не е лошо да си водите бележки, в които да описвате състоянието в което се намирате в момента и какво точно чувства вашето тяло. Ако сте заложили само на авокадо или аромат на лавандула, няма да е необходимо, но ако сте се спрели на повече от пет, които редувате през различните дни от седмицата, това би ви помогнало да прецените кое е най-доброто за вас. Вземете под внимание, кои афродизиаци са за мъже и кои за жени. Препоръката е да не се използват тези предназначени за противоположния пол освен ако не е упоменато, че могат действат и на двамата.
Бъдете внимателни с това, което консумирате. Ако имате някакво сърдечно заболяване или страдате от диабет, обезателно се консултирате с личния си лекар. Той може да ви даде адекватен съвет, до колко въпросната храна или билка ще бъде полезна и безопасна за вас.

И все пак има ли някакво значение?
Мислете позитивно. Не бъдете прекалено задълбочени в анализите дали има реален резултат или е налице плацебо ефект. Приемете го като поредното забавление и релаксирайте. Съсредоточете се върху положителните си емоции и не бъдете прекалено настоятелни към партньорката или партньора си нито пък твърде критични към себе си, защото в този случай най-вероятно вечерта ще приключи без секс.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

8 Коментара за "Действат ли наистина афродизиаците?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Lora
Потребител
Lora
4 години 6 месеца преди

Четох преди време, че стридите били силен афродизиак. Има ли някой мнение по въпроса?

Venera
Потребител
Venera
4 години 6 месеца преди

Да. Стридите са най-богатата на цинк храна. Цинкът се смята за естествен афродизиак и е важен хранителен елемент за синтеза на спермата при мъжете.
Шоколадът е женския афродизиак. Той съдържа обилно количество здравословни фитохимикали, които предизвикват отделяне на хормон отговарящ за либидото.

monsterbu
Автор
4 години 6 месеца преди

Няма научни доказателства, че съществува храна която да е афродизиак, но пък се срещат много мнения за такива въздействащи положително върху либидото.
Подозирам, че това качество се приписва на стридата заради вида й приличащ на някои женски интимни части.

opiten
Потребител
opiten
4 години 6 месеца преди

Според мен е мит породен от приликата им с женските гениталии. Бананът също се смята за афродизиак 😉

Chervenaroza
Потребител
Chervenaroza
4 години 6 месеца преди

Ефектът е настройката. Свещи, вино и стриди, не е само от консумацията на храна.

Миро
Гост
Миро
4 години 6 месеца преди

Някои да знае за други натурални афродизиаци?

Leady Fire
Потребител
Leady Fire
4 години 6 месеца преди

Да….. чист въздух и много упражнения. Разходки в планината под слънчевите лъчи. Те влияят върху производството на витамин Д, а той е отговорен за нивата на тестостерон в мъжкото тяло.

Metalteam
Автор
4 години 6 месеца преди

За мъжете трибулус терестис. Той увеличава тестостерона а с това и сексуалното желание напълно натурално.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Нови
Как да използвате своя глас, за да привлечете всяка жена

Как да използвате гласа си, за да привлечете всяка жена Флиртуването силно зависи от вашия глас. Неговото задълбочаване по време...

Затвори