Правете разлика между секс и правенето на любов

Тази публикация има 3 коментара

Всеки е чувал изразите “просто секс“ и “правене на любов“. Разликата е в това, че хората обикновено правят любов с някой, към който имат истински чувства и са готови да дадат всичко от себе си, за да се почувства човека да тях истински обичан.

Каква е най-голямата разлика между двете?
Изразът “просто секс“ обикновено се използва за случайни връзки, към които както мъжа, така и жената не влагат чувства в половия акт. В този случай крайната цел е само и единствено физическото удоволствие и достигането до оргазъм. Действията са подбудени в момент на силна възбуда и емоциите почти никога не присъстват. В действителност те често се избягват и понякога дори не се обръща внимание на удоволствието на партньора.

“Правенето на любов“ предполага акт, носещ в себе си емоционално, чувствено и романтично преживяване. През погледа на женските очи, това трябва да прави един истински любовник. Двойките участващи в този сексуален акт обикновено влагат всички нежни чувства към своя партньор и се стараят да дадат всичко от себе си за неговото удоволствие. В такъв случай връзката е както емоционална, така и физическа.

*Просто секс е да бързаш да сложиш пениса в устата на партньорката си – правенето на любов е да я погалиш нежно по лицето.
*Просто секс е да еякулираш върху лицето й – правенето на любов е да я целуваш нежно.
*Просто секс е бърз и бесен полов акт – правенето на любов е чувствено, бавно и романтично преживяване.
*Просто секс е чисто физическо преживяване – правенето на любов е цялостно емоционално отдаване.
*Просто секс е да проникнеш в партньорката си – правенето на любов е проникване и още нещо.

Къде са допирните точки между двата термина?
Въпреки, че на пръв поглед като терминология те могат да бъдат различни като деня и нощта, всъщност са на лице много общи черти. Разликите могат да бъдат много деликатни и понякога дори да не се забелязват. Трудно е да се оценят като едно и също по отношение на действията. Според някои те дори са взаимно изключващи се.

“Правенето на любов“ може да бъде бързо, страстно и яростно. От своя страна “просто секс“ може да бъде бавно и чувствено. Много често двойки, които имат емоционална връзка, могат да правят секс само, за да задоволят възбудата си. В други случаи сексът за една нощ може да бъде изпълнен със страст и романтика, макар и това да не се случва често.

Обърнете внимание на емоциите си
Това вече е въпрос на лично възприятие и усещане на двамата партньори. Правенето на секс и правенето на любов могат да бъдат възприети по различен начин и от двете страни. Ако тя чувства, че той прави страстен секс и усеща емоционална обвързаност с това, което се случва, значи за нея е правене на любов. Ако за него това си е “просто секс“, значи така и ще си остане до края на половия акт. При жената често се случва с течение на времето възприятията да се променят и тя да смеси двете понятия.

Какво да правите ако не сте на вълната на своята партньорка
Могат да възникнат неприятни изненади ако двамата партньори не са настроени на една и съща вълна. Ако тя очаква от вас да правите любов с нея, а вие правите просто секс, нещата могат наистина да се объркат. Различните възприятия с времето ще се отразят на очакванията и поведението ви. Ако не сте голям любител на правенето на любов, то е добре да си изясните това още в началото. Когато създавате нова връзка, без значение дали ще емоционална или просто сексуална, е задължително да се уверите, че и двамата сте отворили книгата на една и съща страница. В противен случай един от вас ще бъде наранен.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

3 Коментара за "Правете разлика между секс и правенето на любов"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Chervenaroza
Потребител
Chervenaroza
4 години 1 месец преди

За правенето на любов трябва да съм в настроение и добре предразположена. Ако съм изморена или пък силно възбудена предпочитан бързия секс!

serena
Потребител
serena
4 години 1 месец преди

И при мен е така. Любов веднъж месечно а през останалото време просто задоволяване на потребностите. Един оргазъм за мен един за него и толкова. За правенето на любов е нужно време и настроение за гореща вана, вечеря на свещи и продължителна любовна игра.
Макар че понякога тази последователност е започвала с правене на любов и е приключвала след няколко часа бурен секс 🙂

monsterbu
Автор
4 години 1 месец преди

Винаги когато съм го правил заради едното преживяване съм се старал да съм достатъчно ясен какви са намеренията ми така че момичето с което ще си легна да не остане с грешни очаквания.

За мен това е правилният начин да започне една връзка. Двамата трябва да разберете дали си пасвате в леглото. Ако там нещата са ок може да се говори за чувства и обвързване.
Познавам и жени и мъже които са попадали в капана на любовта, но поради причината, че не са си пасвали сексуално връзките след дълга агония са се разпадали и то най-често след изневяра.

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Истината за женския оргазъм! Как възрастта влияе на нейното удоволствие.

Вероятно мислите, че след като успявате да свършите повечето пъти по време на секс, и вашата половинка успява  да достига...

Затвори