7 най-често срещани мита за аналния секс

Тази публикация има 4 коментара

Аналният секс е един от най-неразбраните полови актове. Чрез описаните по-долу митове, ще можете да си дадете отговор на въпроси, за които рядко се говори. Може би аналният секс не е това, което сте си представяли до момента.

1. Аналният секс е мръсен
Съвсем бегъл поглед е необходим да осъзнаем, че живеем във време, в което хигиената е по-добра от всякога. Всеки, който има елементарни хигиенни навици, не би трябвало да се притеснява да практикува анален секс. Все пак не забравяйте, че нечистотиите се намират в червата, а не в ануса на човек. Ако партньорката ви има достатъчно бърз метаболизъм и спазва определена хигиена, аналният секс няма да се различава от вагиналния.

Обикновено след дефекация има малки остатъци, които лесно могат да се премахнат чрез клизма. Не забравяйте, че е препоръчително това да се случи точно преди половия акт. В някои случаи е възможно да се усети чувство на сухота, но това лесно може да се преодолее с използването на подходящ лубрикант. Имайте предвид, че аналният канал е по-деликатен и ако не внимавате какво правите можете лесно да нараните своята партньорка. Микро ожулванията могат да са допълнителна предпоставка за нежелани инфекции. Съветът е просто да бъдете внимателни.

2. Аналният секс е болезнен
Това е така само ако не се използва правилната техника. В действителност, когато тази област бъде достатъчно възбудена, сексът може да бъде изключително приятен. Не забравяйте, че аналните мускули са богато снабдени с нервни окончания и кръвоносни съдове. Мускулите в тази област имат пряко участие в интензитета на оргазма и степента на възбуда. Все пак ако бързате да проникнете преди тя да е достатъчно отпусната много вероятно да й причините болка. Това всъщност важи и при стандартния секс.

Трябва да знаете, че в началото ще ви отнеме малко време докато партньорката ви е готова за акта на проникване. Винаги започвайте с лек масаж с пръсти като използвате достатъчно количество лубрикант. Не забравяйте да следите за езика на тялото й и да реагирате адекватно когато ви покаже, че изпитва болка. Ако не спазвате това основно правило, следващия път когато се опитате да практикувате анален секс може да е невъзможно, защото организмът ни има памет и ще запомни неприятното усещане. В този случай половият акт ще бъде невъзможен.
3. Опасен е за вашето здраве
Ако не използвате презерватив и правилния тип лубрикант, аналният секс наистина може да създаде проблеми. Това е най-лесният начин за предаване на ХИВ-вируса. Използването на предпазни средства ще ограничи риска до минимум. Също така по този начин ще избегнете и възможността от възпаление на пикочните пътища. Все пак нейният анус не винаги може да бъде толкова чист, колкото трябва да бъде. Не мислете, че ако измиете пениса си след полов акт, това ще ви предпази по някакъв начин.

4. Предизвикване на анална инконтиненция
Аналната инконтиненция се предизвиква от нараняването на мускулатурата и нервните окончания в тази област. Това е неспособността да контролирате аналните си мускули, което да доведе до нежелана дефекация или изпускане. Може да се случи при много грубо проникване и не спазване на основните правила за анален секс. Повтарящите се наранявания на сфинктера могат да доведат до много неприятни странични ефекти за вашата партньорка. За да избегнете всичко това, просто трябва да подхождате бавно и деликатно, като винаги използвате лубрикант.

5. Аналният секс е неестествен
“Неестествен сексуален акт е само този, който не може да бъде изпълнен.“, казва Алфред Кинси. Аналният секс се практикува от векове и не е нещо, което гърците са измислили първи. В днешно време човек разполага с достатъчно информация и въображението му е достатъчно богато, за да експериментира с всичко, което реши. Не малко култури го практикуват и не го намират за нещо неестествено. Разбира се тялото е собственост на всеки човек и той сам може да реши какво да прави с него. Ако идеята за анален секс не ви допада, просто не го правете.

6. Това са мъжки работи
Много хора смятат, че аналният секс се случва само в порно филмите и гей общностите. Има толкова много шеги и митове за хомосексуалистите, че те  звучат почти като истина. Всъщност това далеч не е така. Няма доказана връзка между аналния секс и хомосексуалността. В повечето случаи жените са инициатори, когато става въпрос за този вид сексуален акт.

През вековете, мъжете и жените са практикували анален секс без значение с каква сексуална ориентация са. Правят го просто защото им харесва. Проучвания сочат, че повечето хомосексуални двойки практикуват повече орален секс и едва 30% анален. Това показва, че дори и сред тях  не е толкова често срещана практика, колкото и да се твърди обратното.

7. Жените не се наслаждават
Много хора са чували различни истории свързани с настояването на мъжете да правят анален секс с партньорките си. В повечето случаи това не се случва.  Тези жени, които знаят как да го практикуват и партньора им знае какво прави, му се наслаждават редовно. Според някои сексолози, аналният секс е най-висшата мъжка фантазия, но истината е, че на много жени това им харесва. В съвременната сексуална култура се вярва, че това е марка запазена само за “лошите момичета“. Може и да е вярно, но и “добрите“ винаги могат да решат да бъдат “лоши“.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

4 Коментара за "7 най-често срещани мита за аналния секс"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Lora
Потребител
Lora
4 години 2 месеца преди

Задължително с много лубрикант 🙂

Galeto
Потребител
Galeto
4 години 2 месеца преди

Напълно съм съгласна! Обаче съм попадала на мъж с доста голям атрибут и даже с много лубрикант не се получи.

monsterbu
Автор
4 години 2 месеца преди

Мисля, че моят пенис също не е малък, но нямаме никакви проблеми когато с нея го правим.
Просто трябва да се подхожда внимателно и много бавно!

Venera
Потребител
Venera
4 години 2 месеца преди

Много си прав! Всичко зависи от подхода на мъжа. Била съм с доста надарен и аналният секс беше страхотен 🙂

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
10 вида сексуална възбуда – от кой тип е твоето момиче?

Видовете сексуална възбуда са важни, ако искате да опознаете своята партньорка. Колкото повече общувате и се докосвате един друг, толкова...

Затвори