10 неща, които не знаете за клитора

Тази публикация има 8 коментара

Женският клитор не е нищо повече от средство за сексуално удоволствие. Той няма репродуктивни способности и дори не служи за преминаване на урината. Както казахме неговата функция служи основно за наслада от секса. Предлагаме ви десет факта за този специален орган, които може би не знаете.

Той има над 8000 нервни окончания
Да, правилно сте прочели. Клиторът има над 8000 нервни окончания, което е два пъти повече от тези намиращи се в целия мъжки пенис и четири пъти повече отколкото в неговата глава.

Клиторът е съставен от същата тъкан като на пениса и също може да получи ерекция
Тъканта, която образува клитора е същата от която е изграден и пениса. По време на първите етапи от бременността пола се формира в зависимост от това дали хромозомите са XX (женски) или XY (мъжки). Тъй като клитора е съставен от същата еректилна тъкан като пениса, той също се втвърдява, когато жената с възбуди.

Съществува само, за да носи удоволствие
Клиторът няма никаква репродуктивна функция. Чрез него жената не уринира, не ражда и в общи линии той си стои там и чака подходящия момент да бъде стимулиран, за да предизвика оргазъм. Така че обърнете специално внимание на този малък приятел по време на секс!

Нейният клиторен оргазъм трае по-дълго от твоя
Дори и най-мощният оргазъм при мъжете не може да се сравни с това, което изпитва жената. Времетраенето при мъжете обикновено е между 7-10 секунди, докато при жените той може да продължи до 20 секунди. Когато жената е в състояние да получи множествен оргазъм, тя може да го направи по такъв начин, че почти да ги слее и да ги почувства като един общ, който  да продължи до няколко минути.

Частта, която виждаш е само върхът на айсберга
Тази малка главичка под качулката, която го обгражда далеч не е всичко. Клиторът се простира до няколко сантиметра навътре и се състои от разклонения, които се сливат със стената на вагината и достигат до нейното дъно и ануса.

Качулката на клитора е като препуциума на пениса
Предназначението на качулката на клитора е да го предпази от нараняване и триене. Тъй като той е съставен от множество нервни окончания, всеки по-груб допир може да доведе до болка и дискомфорт.
Главичката на клитора се показва основно когато жената е възбудена, а през останалото време той е защитен от нежелано триене. Съществуват различни причини за неговото отстраняване, те са основно медицински или религиозни. Статистиката сочи, че над два милиона жени годишно се обрязват поради религиозни причини, което на практика осакатява жената и я лишава от сексуално удоволствие.

Клитора не се променя с възрастта
Докато женските гърди могат да променят своята форма с течение на времето, клитора почти не търпи промени с напредването на възрастта. Той може малко да се уголеми, но това ще доведе единствено до по-голямо удоволствие при стимулиране. Оргазмите, които се изпитват при неговата стимулация са почти еднакви независимо дали жената е на 18 или на 60 години.

Пиърсингът на клитора рядко го засяга пряко
Може да си мислите, че когато една жена си направи пиърсинг на клитора, това засяга еректилната тъкан на главичката му. Всъщност не е така. Той се прави над неговата качулка и при сексуална стимулация малкото „бижу“ носи допълнително удоволствие.

Някои експерти смятат, че G-точката е продължение на еректилната тъкан на клитора
Ако се направи анатомичен оглед на продължението на клитора, ще се види, че той се разпростира навътре във вагината. При полов акт се стимулира точно тази част. Експерти в областта смятат за правилно Г-точката да се нарича Г-зона именно поради този факт.

Женските хиени раждат чрез клитора си
Вярвате или не, женските хиени раждат точно по този начин. По време на бременността, клиторът при хиената прилича на пенис с дължина до 19 сантиметра. Когато хиената е готова да роди, малкото излиза през дупка с диаметър около 2,5 сантиметра. Представете си човек да се роди през пениса! Това е много опасно и голяма част от хиените, които раждат за първи път умират, по време на родилния процес.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

8 Коментара за "10 неща, които не знаете за клитора"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Kokopoko
Гост
Kokopoko
4 години 11 месеца преди
Преди време говорихме с приятелка ми за видовете оргазми.Тя ми каза, че ако мъжът се постарае и малкият пенис е подходящ ако жената иска да изпита клиторен оргазъм. Също така ми сподели, че стимулирането с пръсти, език и устни дават невероятно усещане. Обсъждахме различните размери на пенисите при мъжете и каква е разликата в усещането при вагинален секс. Нейното мнение беше, че по-големите пениси при проникване по на дълбоко във вагината, докосват точка, която дори при по-кратка стимулация кара жената да изпита мощен оргазъм. Разликата в клиторния и вагиналния оргазъм била наистина голяма. При вагиналния изпитвала спазми и спонтанно свиване… Прочети още »
Опитен
Гост
Опитен
4 години 11 месеца преди

Не съм жена, но от опита който имам с тях съм стигнал до извода, че такава точка може и да съществува, но не всички успяват да я стимулират правилно. Това е малка зона в основата на шийката на матката, която при по-силна стимулация може да причини болка. По принцип дали жената ще изпита удоволствие от нейното „масажиране“ чрез пениса, зависи от това до каква степен е възбудена.

катя
Гост
катя
4 години 11 месеца преди

Не те лъже.Дори да получи такъв вид оргазъм, колкото и да е дълбок, не може да пренебрегва клиторния.За мен той си остава един от най-силните и разтърсващи.Получавала съм го при мастурбация още преди да започна да правя секс, а когато започнах да го практикувам редовно, напълно се убедих, че са едни от най-мощните и разтърсващи.

диво куче
Гост
диво куче
4 години 11 месеца преди

Не виждам как един малък пенис ще е подходящ за получаване на клиторен оргазъм. Как точно стимулира клитора и какво го прави по-добре от големия? За жените е ясно-колкото по-дебел е пениса, толкова по-плътно е усещането. При проникване при тези с по-ниско разположен клитор получават едновременно и вагинална и клиторна стимулация заради триенето на пениса.

Fire burn
Гост
Fire burn
4 години 11 месеца преди

Като ти е казала, че по-малкия пенис е по-подходящ за клиторен оргазъм може би е имала предвид, че в опита си да проникне по-надълбоко, мъжът ще стимулира клитора с пубиса си. Ако е по-надарен, това ще е трудно защото няма да може да проникне с целия.

Jenn
Гост
Jenn
4 години 11 месеца преди

Дълбоките оргазми, за които става дума мога да потвърдя, че са напълно реални. Пенисът на моя съпруг е 19 сантиметра и при секс стимулира основата на матката ми, която е доста чувствителна зона.
Необходимо е малко да се постарае, но когато получа оргазъм по този начин, е абсолютно разтърсващ и несравним с никой друг.
Трябва само да се знае от тези, които не са изпитвали подобни оргазми, че е необходимо да се намери правилната поза за стимулация на матката.
Разбира се с по-малък пенис това е невъзможно.

AnGi
Потребител
AnGi
3 години 1 месец преди

Чувала съм, че мъжете също са способни да получават многократни оргазми? Може ли представител на силния пол, запознат със състоянието да сподели малко повече? Моля 🙂

motorista
Потребител
motorista
3 години 1 месец преди

Разбира се! Нарича се ММО (многократен мъжки оргазъм) или сух оргазъм (без да допуснеш еякулация). За да получиш такъв е нужно да притежаваш силен ПС мускул (постига се чрез упражнението на Кегел). Аз съм успявал да го направя няколко пъти. Истината е, че не е толкова приятен както мокрия (с еякулация).
Някои го практикуват като по този начин удължават половия акт, но аз предпочитам да свърша нормално и да използвам любовна игра докато премине рефрактерният ми период (времето нужно за възстановяване и получаване на повторна ерекция).

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Какво да правим и да кажем след анален секс?

Аналният секс е изключително интимен акт. Ако току що сте го направили с партньорката си ето някои неща, които трябва...

Затвори