Може ли мъжката импотентност да бъде наследствена?

Тази публикация има 2 коментара

Нови изследвания в областта се опитват да дадат отговор на това дали импотентността носи наследствен характер. Тези проучвания ще дадат огромно отражение върху човечеството и в частност мъжката половина,
поради факта, че ако това се окаже вярно и импотентността се наследява генетично, то това би означавало че чрез генетична намеса тази наследствена обремененост може да бъде заменена от здрав ген и това да промени нещата завинаги.

Терминът „наследен“ за първи път е употребен от Грегор Мендел, който е титан в областта на генетиката. „Наследен“ означава прехвърляне на определени характеристики от родител към негов пряк наследник.
Всеки е забелязвал приликата във формата, цвета на очите или косата, структурата на тялото и всички външни характерни белези, които едно дете приема от своите родители. Както добрите, така и лошите качества могат да бъдат предавани по наследство. Например ако майката има диабет, то детето може да бъде предразположено към това заболяване.

Проблемът при еректилната дисфункция засяга близо 70% от мъжете по света. Това е невъзможността за постигане или поддържане на ерекция по време на полов акт. Импотентността се определя от различни фактори като кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет и т.н. Всички тези болести обикновено са наследствени и от тук се поражда въпроса – „Дали импотентността носи наследствен характер?“

Скорошен доклад проследява дали импотентността при диабетиците е наследствена и заключението е, че 20% от мъже страдащи от диабет се наблюдава и еректилна дисфункция, а при синовете на мъжете участващи в изследването е доказана също форма на диабет и нарушена сексуална функция.

Някои смятат, че еректилната дисфункция не може да бъде предавана по наследство защото не е открит ген, който е отговорен за постигането на ерекция. Много учени се опитват да разрешат този проблем, но до днешна дата никой не успява да даде разумен и задоволителен отговор на този въпрос.

Проучванията така или иначе продължават, а до тогава всеки, който страда от нарушена еректилна функция може да прибегне към различни медикаменти, уреди, упражнения и програми за подобряване на ерекцията и сексуалната активност.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

2 Коментара за "Може ли мъжката импотентност да бъде наследствена?"

avatar

Покажи първо:   новите | старите | с най-много гласове
Biks
Гост
Biks
5 години 14 дни преди

Здравейте имам проблеми с ерекцията от както се помня. Не мога да кажа, че страдам от импотентност защото все пак ми става.
Много често става на половина или омеква по време на акта. Пробвал съм с виагра и определено има ефект, но пък тогава след секс имам леко главоболие и световъртеж. Притеснявам ме, това е страничен ефект от нея. Каква алтернатива мога използвам?

Ники Лалев
Гост
Ники Лалев
5 години 13 дни преди
Освен чрез медикаментите Виагра и левитра съществуват още методи за третиране на еректилната дисфункция, но те зависят от причината за наличието й. Тя може да бъде открита след посещение на лекарския кабинет и направени изследвания. Смята се, че висок процент от случаите на полова немощ се дължат на психологически фактори (стрес, депресия, притеснение за представяне в леглото и др.). Хормоналният дисбаланс, заболявания като диабет или високо кръвно може също да предизвикват смущения в ерекцията. Един от най разпространени и ефективни методи за профилактика и поддържане на еректилната функция е чрез използването на вакуум помпа за ерекция. Това е устройство състоящо… Прочети още »
wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Редовният Секс Предпазва От Рак На Простатата

В последни проучвания, учени твърдят, че активното практикуване на секс след 50 годишна възраст, може да предпази мъжете от рак...

Затвори