Могат ли стероидите да накарат пениса ви да се свие или да порасне?

Тази публикация има 0 коментара

Това е голям проблем и първият въпрос, който си задават всички, които започват да приемат стероиди или андро хормони.

В безброй спортни зали човек може да се натъкне на подобни разговори между активно спортуващи билдъри. „Могат ли стероидите да направят пениса ми по-малък?“„Мисля си, че не пениса ми се свива, а само тестисите!“,

„Редовно чувам, че малкият ми пенис се дължи на това, че използвам стероиди!“.  И така тези разговори гравитират в спортното пространство непрекъснато. Много активни и начинаещи спортисти рано или късно обмислят да прибегнат до използването на стероиди и винаги притесненията им се въртят около едно и също. Тази статия може да хвърли малко светлина по въпроса.

Ще накарат ли стероидите пениса ми да се свие?
Стероидите не влияят върху пениса на мъжа, освен ако той все още не е в процес на развитие. Някои са на мнение, че развитието приключва на 18 годишна възраст, а други, че завършва е 21 години. В общи линии това е един от най-безопасните залози и ако сте на 21 години можете да използвате стероиди. Съвет даван от много специалисти. Отговорът е кратък и се състои в това, че ако сте на или над 21 години стероидите няма да окажат влияние върху размера на вашия пенис.

Точно заради тази дискусия се поставя въпроса, дали ако сте под 18 години, използването на анаболни стероиди може да направи пениса ви по-голям или по-малък. За съжаление практиката показва, че точна формула няма и е непрепоръчително да правите експерименти с тялото си. Съществуват обаче доказателства, които сочат, че използването на креатин е безопасен за всички възрасти и може да създаде условия за уголемяването на пениса.

Могат ли стероидите да направят тестисите ми по-малки?
Краткият отговор е Да. Повечето анаболни стероиди ще причинят временно свиване на тестисите. По принцип тези, които използват стероиди го правят като вкарват чрез външен метод определено количество хормони на синтетична основа.
Обикновено нивата са много над нормалните, от които един здрав човешки организъм се нуждае и произвежда. Това изпраща сигнали до мозъка, че тялото ни вече е достатъчно „заредено“ и тестисите спират да произвеждат необходимото количество. Именно това води до смаляването на техния обем.
След като стероидния цикъл бъде прекратен, естественото производство на тестостерон в тялото се възстановява и това кара тестисите да върнат първоначалният си размер. Има различни терапии, които могат да ускорят този процес.
Трябва да се знае, че както началния прием, така и прекратяването на анаболните програми се извършват по така наречената пирамидална структура и в никакъв случай не бива да се подхожда небрежно или своеволно. Задължително е да се  направят пълни предварителни изследвания на организма и консултацията със спортен специалист трябва да бъде част от цялата терапия.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг, Всичко за пениса
Как мога да задоволя партньорката си ако имам малък пенис?

Размерът на пениса е водещ проблем за не малка част от мъжете-буквално! Много мъже се чувстват не пълноценни знаейки, че...

Затвори