Колко дълго можете да издържите без секс?

Тази публикация има 0 коментара

Въпреки, че най-вероятно сте наясно с термини като „сексуално желание“ и „либидо“, колко от вас са наясно как работи собственият им сексуален часовник?
Колко от вас могат да разпознаят сексуалните знаци, които им изпраща собственото тяло?
Колко дълго можете да издържите без секс, преди това да ви се отрази негативно?
Замисляли ли сте се дали всъщност се нуждаете от обич и привързаност или просто имате необходимост от сексуален контакт, за да задоволите своите нужди?

Различията в необходимостите на двамата партньори често водят до неразбирателство и проблеми в една връзка. Един от най-добрите начини за превенция на тези затруднения е да опознаете нуждите на собственото си тяло и да бъдете в състояние да комуникирате с партньора си, без това да води до напрежение в отношенията ви.

Защо сексът е необходимост?
Механизмът за изпращане на сигнали свързани със сексуалните ви нужди е същият като при изпитването на глад и жажда. Тялото ви ги получава, за да напомни, кога имате необходимост от сексуален или интимен контакт.
Всичко се базира на биологията, въпреки, че по този въпрос съществуват и някои различия.

Първата причина разбира се е възпроизвеждането. Ние имаме желание за секс, защото честото сношаване е гаранция за продължаване на човешкия вид. Това е вкоренено в подсъзнанието благодарение на еволюцията.

Втората причина е малко по-сложна и е свързана с оцеляването и необходимостта човек да създава и живее в социални групи, които да действат съвместно.

Теорията твърди, че като самостоятелен вид ние сме твърде слаби, за да оцелеем по отделно. Философията на биологичното оцеляване поддържа тази теория и това е причината човекът винаги да се стреми към приобщаването си
към дадено социална група. Един от начините за тази сплотеност е сексуалното общуване с други членове от групата, което води до приятно изживяване. При маймуните това се отразява в социалното формиране.

С това не казваме, че хората са маймуни, но също като при тях, ние имаме вродено желание са сексуален контакт, който ни помага да оцелеем като вид. Това е една от основните причини непрекъснато да търсим взаимоотношения със собствения си вид, което до известна степен е гаранция за съществуването ни.

Какви са знаците на сексуалните нужди?
Лесно е да се пренебрегнат знаците, които ни изпраща тялото, свързани със сексуалните ни потребности. Те често могат да се свържат и с други проблеми. Най-добрият начин е да се определят точно какви са симптомите е след като сте правили задоволителен секс и после имате известна пауза. Не забравяйте, че тук се включва и самозадоволяването защото чрез него можем до известна степен да заблудим нашите биологични нужди.

Някои от най-честите симптоми за сексуална необходимост са:
* Обща раздразнителност
* Цялостно чувство на неудовлетвореност без да сте наясно с причината за това
* Чувство за силен стрес
* Загуба на апетит или безсъние
* Гняв или други негативни емоции насочени към вашия партньор
* Реалистични сексуални мечти, които могат да доведат до нощни оргазми (мокри сънища)

Нека обобщим, че липсата на секс кара хората да се чувстват недоволни от това, което се случва в ежедневието им. Някои твърдят, че изпитват раздразнение на кожата и непрекъснат сърбеж. Други, че цялото им ежедневие е изпълнено със сексуални фантазии. Когато се научите да разпознавате знаците, които изпраща вашето тяло, ще сте в състояние да контролирате емоциите си и да знаете от какво имате нужда.

Колко дълго можете да издържите без секс, преди това да ви се отрази отрицателно?
След като сте разбрали, че вашето тяло се нуждае от секс, е време да обърнете внимание колко често се случва това. Обърнете внимание на периодите и циклите на повтаряемост на гореспоменатите признаци. За някои това е един ден.

За други са две седмици или два месеца. По принцип всичко е строго субективно и се определя както от нуждите на организма, така и от възрастта, здравния статус и начина на живот.

Това е така наречения вътрешен сексуален таймер, който има тенденция да предизвиква проблеми при двойки с дългогодишни взаимоотношения. В този случай единият партньор винаги има по-голяма нужда от секс отколкото другия.
Тези различия водят до неразбирателство и напрежение в комуникацията. Това може да се избегне когато двамата партньори открито говорят за собствените си нужди и се опитат да синхронизират сексуалния си часовник.
За да има успех начинанието всеки трябва да открие знаците и сигналите, които изпраща собственото му тяло.

Какво е необходимо да задоволите вашите сексуални нужди?
Тук се наблюдава различна тенденция за всеки партньор. За някои жени малко целувки и нежност са напълно достатъчни да влязат в ритъм. Други се нуждаят от сексуална стимулация или мастурбация.
За трети ако не е на лице множествен оргазъм, всичко останало е недостатъчно. Това отново показва, че всичко зависи от индивида.

При мъжете нещата стоят по малко по-различен начин. В 99% от случаите те просто искат да свършат, без значение как ще се случи това.

Първо научете за собствените си сексуални нужди
След като сте наясно със сигналите, които изпраща тялото ви относно сексуалните нужди, вие ще можете спокойно да разговаряте с партньора си за това, което ще ви е необходимо за продължаването на пълноценна сексуална връзка. Ако сте късметлии и човека до вас да е готов да говори и да помисли върху това, означава, че сте на път да откриете правилните отговори на вашите дългосрочни сексуални взаимоотношения.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Нови, Секс
Как мога да задоволя партньорката си ако имам малък пенис?

Размерът на пениса е водещ проблем за не малка част от мъжете-буквално! Много мъже се чувстват не пълноценни знаейки, че...

Затвори