Храни които да избягваме при оформяне на мускулите

Тази публикация има 0 коментара

Плодовете ще забавят постигането на крайната ви цел за идеално тяло

Интересувате ли се от мнението на приятелите ви, когато по време на лятната ваканция свалите дрехите и останете по бански на плажа? В тази статия ще откриете пет вида храни, които трябва да избягвате, ако искате да се разкрие мускулатурата на своето тяло.

Макар, че поддържането на продължителен калориен дефицит дава най-добър резултат за намаляване на телесното тегло, съществува и оптимален избор на храни, които могат да дадат същия резултат.
На практика всеки избор на храна е в състояние както да ви доближи до желаните резултати, така и да ви отдалечи от тях. Все пак изборът е във ваши ръце. Когато говорим за храни целящи намаляване на теглото,
трябва ли автоматично да изключим мазнините? Не! Премахването на така наречените паразитни храни ще ме доближи ли до по-съвършеното тяло? Да! Тук е и нашата препоръка за храните, които бихте могли да отстраните
от своята диета.

Плодове
Фруктозата е захар, която се съдържа в плодовете. Тялото автоматично реагира на големите количества приета фруктоза, като я превръща в мазнини. Също така се променя способността на черния дроб да я обработва, което е пречка за загубата на мастни депа.

Скорошно проучване на американско списание разглежда как тялото ни реагира на различните видове захар. В проучването са участвали здрави мъже, като количествата са били разпределени по следния начин: 100% глюкоза за първия участник, по 50% глюкоза и фруктоза при втория, 25% глюкоза и 75% фруктоза за третия участник. След четири часа напитките, които са съдържали повече фруктоза са повишили липогенезата (производство на мазнини в тялото ни), спрямо тези , които са приемали повече глюкоза. След консумация на нормален обяд със съдържание фруктоза, съдържанието на триглицериди, в 30% от хората е останало завишено. Накратко. Въглехидратите приети по време на обяд се превръщат в мазнини.

Млечни продукти
Отстраняването на млякото и млечните продукти от диетата ви, може да намали до 10% телесните мазнини, ако сте мъж и с до 16% ако сте жена. Млякото има репутация на силно инсулинотропна храна.
От публикация в американско списание за клинично хранене става ясно, че храни като кисело мляко, сладолед и други млечни произведения повишават нивата на инсулин в кръвта.

Когато се стремят към максимален резултат голяма част от спортистите избягват млечните продукти. Въпреки, че няма научни изследвания за свалянето на мазнини след млечен дефицит в ежедневието, много спортисти твърдят,че са постигнали значително по-оформени тела, когато са намалили консумацията на млечни продукти.

Съществуват твърдения, че след намаляването на приема на млечни произведения, мускулите стават по-оформени с по-малко наличие на подкожни мазнини. Може би това е резултат от не задържането на вода, което се среща често при млечните алергии. Или може би защото повечето млечни продукти са с по високо съдържание на наситени мазнини. За тях е доказано, че са с по-ниска чувствителност и по-податливи към складиране на мазнини. Така, че това са част от причините, заради които може да ограничите максимално приема на група храни с основно съдържание на мляко.

Глутен, пшеница и зърнени храни
Зърнените култури като овес и пшеница, са сред най разпространените хранителни алергени. Зърното драстично повишава нивата на инсулин и тъй като това е силен алерген, то повишава и нивата на кортизол.
Тази неприятна комбинация води до драстично затлъстяване и определено може да попречи за постигането по-силно изразени мускули.

Много спортисти (макар и любители) съобщават, че след намаляването на зърнените храни в своята диета са забелязали почти мигновени резултати в теглото и количеството на мазнините по корема и тазовата област. Пробвайте и ще бъдете приятно изненадани.

Храни, които трябва да избягваме 2

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Редовни тренировки и контрол над храненето

Здравословното хранене и балансирана диета - първа част Консумирайте истинска храна Изследователи от цял свят се опитват да открият различните...

Затвори