Редовни тренировки и контрол над храненето

Тази публикация има 0 коментара

Здравословното хранене и балансирана диета – първа част

Консумирайте истинска храна

Изследователи от цял свят се опитват да открият различните съставки на храните и тяхната роля за човешкото здраве. Установено е, че химичните вещества от природата не могат да бъдат ефективно заменени от хранителни добавки. Истината е, че суплементите могат да бъдат чудесен заместител за  витамини и протеини, но само в правилна комбинация с истинска храна. За тези хора, които целят изграждане на маса по време на физически тренировки е особено важно да приемат храна в натуралния й вид. Нищо не може да замени едно хубаво пиле или риба тон, дори и протеиновите
шейкове. Затова е добре да се придържаме към една добре балансирана диета и ако преценим, че имаме недостиг на витамини едва тогава да прибегнем към добавките.

За да запазим своето здраве контролът над това, което консумираме е много важен. Тенденцията  е да се купуват големи количества евтина храна. Идеален пример за това какво правят заведенията за бързо хранене и защо си позволяват сервирането на толкова големи порции. Но това е твърде много храна за един човек. Храна, от която той няма нужда. Например порция ребърца в такова заведение е достатъчна, за да нахрани едно четиричленно семейство.

Най-добрият начин да контролираме своите порции е да ядем често, но по малко. Преди да тръгнете на работа си подгответе храната, но на отделни части. И на всеки три часа изяждайте по една малка порция. Така ще избегнете преяждането, което е много нездравословно, а в същото време ще имате възможността да й се наслаждавате по-често.

Надяваме се, че тези прости съвети ще ви помогнат да започнете да се храните здравословно. Не забравяйте да го правите балансирано и се уверете, че консумирате храна богата на ценни вещества. Тренирайте редовно, бъдете активни и сами ще се уверите в резултатите, които ще постигнете.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Здравословното хранене и балансирана диета

Много "чудотворни" диети са лансирани през годините, но и доста от тях не са довели до никакъв резултат. Вместо да...

Затвори