Здравословното хранене и балансирана диета

Тази публикация има 0 коментара

Много „чудотворни“ диети са лансирани през годините, но и доста от тях не са довели до никакъв резултат. Вместо да търсите подобна диета „чудо“ по-добре променете навиците си на хранене, като заложите на качеството и научните факти.

Лятото чука на вратата и всеки иска да изглеждат добре през този сезон. Здравословното хранене и балансираната диета ще ви позволят да запазите своята хубава фигура или да се сдобиете с още по-добра. Ето няколко прости съвета за това как да си изготвим здравословен режим на хранене.

Разнообразие
Има много ползи от това да се храним разнообразно, като най-важната е, че по този начин си гарантираме приема на необходимите витамини и минерали, както и набавяне на широк спектър от имуностимуланти.

Един добър пример за това е , че консумирането на една ябълка дневно ни осигурява необходимата доза флавоноиди (съединения, които укрепват сърцето и ни помагат да съхраним младостта си).
Портокалите също са голям източник на много ценни за здравето хранителни компоненти. Те ни предоставят витамин С, етерични влакна и вещества, които повишават защитата ни срещу някои видове рак. Грозде, манго, горски плодове, всички те съдържат различен набор от полезни хранителни вещества.
Консумирането на разнообразни плодове ни гарантира задоволяването на основните ни хранителни нужди. Разнообразието в храната има повече предимства за здравето ни, отколкото може да си  представим.

Сервирайте повече пресни храни, защото те са по-полезни в сравнение с пържените. Например спанакът и другите тъмно зелени зеленчуци във вид на салата съдържат каротеноиди, които предпазват от макулна дегенерация- водещата причина за слепота в напреднала възраст. Също така Бета каротинът помага срещу стареенето и борбата с рака.

Продължение: Редовни тренировки и контрол над храненето

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Ролята на физическите упражнения за отслабването

Диета или упражнения? - част първа Нека разгледаме каква роля играят упражненията в уравнението за отслабване Упражненията може да бъдат...

Затвори