Ролята на физическите упражнения за отслабването

Тази публикация има 0 коментара

Диета или упражнения? – част първа

Нека разгледаме каква роля играят упражненията в уравнението за отслабване
Упражненията може да бъдат много ефективни, когато става въпрос за отслабване, особено ако са комбинирани добре. Вдигането на тежести и интензивното кардио могат да повишават
метаболизма ви до часове след тренировка.

Голямата полза от това начинание се състои и в изграждането на добри фитнес навици. Проучванията показват, че тези хора, които продължават с фитнеса дори и след като са постигнали целта е много по-вероятно да запазят теглото си в дългосрочен план, отколкото тези, които са прекратили тренировките. Освен това физическата активност помага да станете по силни, гъвкави и издържливи, което от своя страна ще подобри качеството на живот и ще ви направи по-активни и подвижни в напреднала възраст.

Втората голяма полза от тренировките като средство на отслабване е, че те ще ви позволят по-голяма свобода в хранителния режим. Ако наистина обичате храната и не искате да се лишавате от определени неща, най-добре заложете на отслабването чрез диета и упражнения. По този начин ще може да си позволите любимите храни и същевременно ще отслабвате, защото ще изгаряте приетите калории във фитнеса.

Недостатъци при отслабването само с физически упражнения
Голям недостатък при отслабването само с тренировки е, че много хора решават да се „възнаградят“ след добре свършената работа. Толкова потене във фитнеса не може да не се отбележи. Окрилени от това, че ще се сдобият със страхотно тяло, решават да хапнат нещо вкусно и изкушаващо.

Но за съжаление след тренировка изключително бързо се усвояват всички калории, които току що са били изгорени. Ако не сте особено внимателни с това, може дори да започнете да наддавате на тегло, ако често се „възнаграждавате“ веднага след фитнес.

На второ място може да се добави като недостатък, че след тренировка обикновено се огладнява доста. И това е една чудесна предпоставка за поемане на повече калории от необходимото. Все пак не трябва да се забравя, че целта е отслабването.

Упражненията срещу диетите – Решението

Най-доброто решение за загуба на тегло е това, което най-често се препоръчва, а именно комбинация от двата метода. Ако решите да се доверите само на единия от начините, половината част от уравнението ще ви липсва. Със сигурност е възможно да се отслабне спазвайки само единия способ, но шансовете ви за успех ще са значително по-ниски.

Освен това, докато постигнете желаното тегло не трябва да пренебрегвате здравословното си състояние. А то се поддържа най-добре с комбинирания метод за отслабване – упражнения и диета.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Диета или упражнения?

В стремежа си да загубят тегло, мъжете често си задават въпроса: Кое е по-важно, диетата или упражненията? Здравият разум ви...

Затвори