Често срещани митове за броенето на калории

Тази публикация има 0 коментара

За да постигнете максимален резултат от вашите тренировки и да изгорите максимално много мазнини, количеството на калориите са от основно значение. Вашият калориен баланс е този, който ще определи дали ще натрупате мускулна маса или ще се сдобиете с още някой килограм отгоре.

За съжаление съществуват различни митове относно начина, по който броим калориите, които приемаме. Когато човек е запознат с тях, може да бъде почти сигурен, че те няма да повлияят на желаните резултати.
Ето какво трябва да знаете за броенето на калориите и митовете, които ги съпътстват.

Има отрицателно калорични храни
Един от основните митове за броенето на калории е, че съществуват храни, които могат да накарат нашия организъм да изразходва повече калории за тяхното храносмилане, отколкото те самите осигуряват. Съществува убеждението, че ако приемате подобен вид храни, това ще доведе до загуба на повече тегло.

Реалността:Има храни, които осигуряват на организма ни много малко калории, особено тези богати на фибри, но не съществуват такива, които да притежават отрицателен калориен баланс.

Ако броите въглехидратите, не е нужно да броите калориите
Напоследък много хора прибягват до ниско въглехидратни диети в стремежа си да намалят своето тегло. Някои от тях вярват, че ако включат въглехидрати в менюто си няма да е необходимо да следят калориите, които приемат. Обикновено, те си правят солидни порции с храни с високо съдържание на протеини и мазнини като пържоли, бекон, майонеза и яйца, мислейки си , че ще отслабнат бързо. Това е мит, който трябва да
бъде развенчан.

Реалността: Ако премахнете изцяло въглехидратите от вашата храна, това автоматично ще намали калорийния ви прием. Но трябва да имате предвид, че ако приемате повече, отколкото изгаряте, тялото ви ще продължава да произвежда мазнини.

Контрол над калориите – продължение

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Секс тренировки за издръжливост и сила – втора част

Как да тренираме мускулите си докато правим секс - част първа Оставете я да води Въпреки, че в тази поза,...

Затвори