Контрол над калориите

Тази публикация има 0 коментара

Често срещани митове за броенето на калории – първа част

В храните с намалено съдържание на мазнини винаги има по-малко калории
Вярвате, че ако избирате продукти с етикет „с ниско съдържание на мазнини“, това ще намали броя на приетите калории.

Реалността: В много случаи, производителите добавят повече захар в тези продукти, за да подобрят вкуса им. Това често носи повече калории, така че се изравняват като енергийна стойност с редовните продукти. А понякога дори ги надвишават като калории.

Вашето тяло изгаря повече калории при спазване на ниско въглехидратна диета
Този мит се отнася за това, че има някакво магическо ускоряване на метаболизма при спазване на ниско въглехидратен режим. Тъй като много хора виждат добри резултати от този тип диети, изглежда, че митът ще се увековечава с течение на времето.

Реалността: Основната причина за успеха на ниско въглехидратните диети е, че в началото се наблюдава драстична загуба на вода. Този факт се отчита веднага и следователно хората си мислят, че това е една много добра диета.

Ако тренираме достатъчно, не е необходимо да броим калориите
Последният мит е, че ако сте правили достатъчно физически упражнения, не е нужно да си броите калориите. Хората намиращи се в постоянната борба с калориите в един момент се опитват да загубят телесни мазнини чрез по-интензивни тренировки.

Реалността: Повишаването интензитета на тренировките ще накара организма да гори повече калории, което ще се отрази положително на тялото ви. Но е важно да се отбележи, че ако претренирате мускулите няма да имат възможност да се възстановят и ще започнете да горите мускулна маса, вместо мазнини.

Някои мъже, които имат голяма мускулна маса и бърз метаболизъм може да се разминат с регулирането на калорийния си прием. Но все пак трябва да има някаква умереност. Каква да бъде тя е индивидуално.

Калориен контрол
Броенето на калории може да изглежда доста досадно, но след една седмица практика трябва да бъдете в състояние да измервате калориите в своите порции „на око“. Ако сте свикнали на определено меню през седмицата, за вас ще е още по-лесно, защото ще знаете колко калории ще има в съответното ястие. Плюс това, общата тенденция е, че доближите ли са на около 100 калории разстояние от вашия целеви прием, това
означава, че вие вече сте постигнали резултата, който търсите.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Често срещани митове за броенето на калории

За да постигнете максимален резултат от вашите тренировки и да изгорите максимално много мазнини, количеството на калориите са от основно...

Затвори