Процесът на еякулация – втора част

Тази публикация има 0 коментара

Какво представлява еякулацията при мъжа? – първа част

Еякулата вече е преминала през всички процеси и  е в готовност.
Когато правите секс или мастурбирате, вие преминавате през други четири етапа: вълнение при получаване на ерекция, промяна в кръвното налягане, промяна в честотата на дишане  и промяна на сърдечния ритъм. Тестисите се свиват близо до тялото, зърната ви може да се втвърдят, а кожата да се зачерви (това най-често се случва при жените).

След това вие ще преминете към така наречената фаза „плато“, по време на която ударите на сърцето, кръвното налягане и честотата на дишане ще се увеличат повече. Тестисите може да се приберат още повече към тазовото дъно. Главичката на пениса може да се зачерви. Това е момента, в който ще се появят бистри капчици в края на уретрата имащи субстанцията на лубрикант. И все пак, макар и да се приближавате, не сте готови на еякулирате.

Съветът, който може да ви дадем е да се опитате да се насладите максимално на този момент, като забавите своята еякулация максимално. Разбира се, ако вече не сте минали във фазата на „незибежност“, в която повече не може да се направи нищо, и вие просто еякулирате.

Зрелите сперматозоиди се намират в епидидимиса на двата тестиса и се движат по семепровода и около него, а след това отиват надолу към уретралния канал. Когато сперматозоидите започнат да се натрупват, вие усещате, че ще свършите. Разполагате с два сфинктера: единият се намира близо до шийката на пикочния мехур и предотвратява ретроградната еякулация в него. Другият е разположен точно под простатата, спирайки преминаването на сперматозоиди в уретрата. Някои сперматозоиди може да са по-бързи и да успеят да проникнат през утретрата и да преминат в бистрата течност, която предшества еякулацията. Поради тази причина, жените могат да забременеят чрез вагинален контакт, дори и да не е еякулирано в тях.

Когато уретрата се изпълни, всички функции на жлезите бързо превключват на по-високи обороти и настъпва етап на оргазъм. Семепроводът започва да се свива, принуждавайки спермата да се предвижва към
булбо-уретралните жлези известни като жлези на Каупър. Простатата се свива и освобождава част от своята течност към семенните мехурчета. Там се смесват еякулата и сперматозоидите, които са готови за еякулация. Тъй като това се случва изключително бързо, вече нищо не е в състояние да я спре. Колкото и да притискате с пръсти семенния канал, еякулацията вече е на лице.

Следеякулационен период
Това е последният от четирите етапа на еякулационния процес. През този период, контракциите стават по-слаби, докато напълно приключат. Някои течности продължават да се филтрират от уретрата. В този момент хипофизната жлеза сигнализира, че нивата на пролактин трябва да се увеличат рязко. Той спира действието на хормоните, отговорни за сексуалната възбуда. И настъпва така наречения рефрактерен период, през който мъжът не е в състояние да стигне до нова ерекция и изпитва силно желание за покой. Този период може да продължи минути или часове, в зависимост от това на каква възраст сте.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно, Секс
Какво представлява еякулацията при мъжа?

(Изпратено от: Metaltem) На практика сперматозоидите представляват едва 5% от общото количество на семенната течност. Средно при напълно развит здрав...

Затвори