Психогенна импотентност или безпокойство при секс

Тази публикация има 0 коментара

(Изпратено от: Metaltem)

Физиология на Ерекцията

Нервната Система е изградена от две части: Симпатикова нервна система (СНС) и Парасимпатикова нервна система (ПНС).

Симпатиковата нервна система може да се свърже с израза „Борба или бягство“. Тя влиза в действие по време на стрес, за да ви помогне да оцелеете. Еволюира преди милиони години, за да помогне на животните да реагират при опасност. Ако например Пещерният човек е в своята пещера и тигър се разхожда пред нея, търсейки плячка, симпатиковата система на човека се задейства с пълна сила.
Отделя се адреналин в големи количества, кръвоносните съдове се свиват, пулсът се ускорява, кръвното налягане и честотата на дишане се увеличават и Пещерният човек се подготвя за битка или за бягство, за да оцелее.
След като вече е в безопасност, Парасимпатиковата система изпраща сигнали и съответно сърдечната честота и дишането се успокояват. Кръвоносните съдове отново се разширяват, кръвното налягане се понижава, тялото се успокоява и започва да се възстановява.

Прескачайки няколко милиона години и връщайки се отново в днешно време ще видим, че (СНС) и (ПНС) действат по същия начин, но сега причините за реакциите им основно са стреса и болестите. Шефът ви вика изненадващо и симпатиковият дял веднага изпраща сигнали, аналогични на тези в ситуацията на Пещерния човек и тигъра. Разбира се, сега не е необходимо да се използва физическа сила, за справяне с проблема, но съвременният стрес е също толкова интензивен и води до редица заболявания.

Сега нека разгледаме един пример. Жоро се притеснява, че има твърде малък пенис и жените ще реагират негативно спрямо него. Страхът ще стимулира (СНС). Това ще увеличи  сърдечната му честота, дишане, адреналин и т.н. Проблемът обаче, се крие във факта, че пенисът е изцяло зависим от (ПНС) при постигане на ерекция.

Така че, ако се страхувате, че пенисът ви е малък или пък, че няма да ви „стане“ ще стимулирате симпатиковия дял, който ще предизвика спад в ерекцията. По този начин сами ще причините отрицателна обратна връзка!
И всеки път, когато трябва да покажете пред една жена с достойнството си, ще се притеснявате, че тя ще се разочарова, което автоматично ще влоши ерекцията ви. Това ще продължава да увеличава страха всеки път и тази сцена ще се повтаря. А колкото по-често се случва, толкова повече ще сте убедени, че ще се случи отново.

Това се нарича Психогенна Импотентност. Тоест импотентност причинена от съзнанието и паниката, която ви обзема. Също така се нарича и „Безпокойство при секс“ защото се притеснявате, че ще изгубите ерекция и в действителност това се случва. Добрата новина е, че в този случай нямате физически проблем.

Продължение: Какво е решението за справяне с психогенната импотентност?

 

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса, Секс
Доведете я до оргазъм със стил

Как да я докарате до оргазъм след като вече сте достигнали своя - първа част 3. Докарайте я до оргазъм...

Затвори