Откриване на мъжкия мускул отговарящ за ерекцията и еякулацията

Тази публикация има 0 коментара

Ако се изпълняват правилно и последователно упражненията на Кегел няма значение как точно ще наричате мускулите, които взимат участие в тях. Въпреки това за да сме точни, трябва да отбележим, че при изпълнение на тези упражнения, при мъжете се съкращават (свиват) различни мускули,  от тези при жените.  И това не е Pubococcygeus мускула (PC мускул). Всъщност при мъжете е така наречения Bulbocavernosus  мускул (BC мускул).  Тук е може би едно от малкото места в интернет, където ще намерите това разграничение.

Защо да не е един и същ мускул? Защото мъжете и жените са различни. Жените имат като цяло вътрешни полови органи, а мъжете външни. РС мускула е разположен над и зад пениса и се свива в тазовата област. Неговото въздействие върху ректума може да добави малко усещане за изтегляне на пениса, но все пак това не е основният мускул, който се свива при упражненията на Кегел. Разбира се, мъжете могат да го съкращават.
Правят го всеки път, когато има свиване при еякулация или уриниране. Докато се изпълняват упражненията на Кегел най-вероятно и той се свива   (с участието на аналната област), но няма отношение към силата на пениса.

Първа част от урока по анатомия. Моля, вижте „тазовите мускули“ илюстрирани по-долу. РС мускула заедно с Iliococcygeus мускула (IC мускул) представляват повдигащи мускули, които играят роля в таза и поддържат коремното съдържание така, че да не изпадне в перинеума. Също така тези мускули имат отношение и при дефекацията. Изградени са от два плоски мускула (по един от двете страни). РС мускулът е разположен в предната част на срамната кост. Двете му части продължават от двете страни на таза и завършват при опашната кост. IC мускулът се свързва от двете страни с тазовата кост и приключва при опашната кост също като РС мускула. При страничен изглед (не е показан) тези повдигащи мускули са във формата на фуния  около ректума / ануса. Една от основните им цели е да дръпнат ректума в изходна
позиция след чревното придвижване (изхождане).

Забележете как РС мускулът образува форма „U“, тъй като обгръща ректума. Уретрата и влагалището при жените са в много по голям контакт с РС мускула, отколкото е уретрата при мъжете. Освен формата, която заема около ректума, РС мускулът минава от двете му страни и навлиза във вагината и уретрата при жените. Контракциите му може да се почувстват с пръст във влагалището. Ето защо д-р Кегел съветва пациентите от женски пол да упражняват РС мускула. Това помага за стягане на вагината, ректума и уретрата, особено след раждане, което може да доведе до пролапс на матката и инконтиненция на  урината. Д-р Кегел обяснява, че с упражненията за РС мускула може да се укрепи женския перинеум, да се лекуват физически заболявания, а също така и да се подобри сексуалния живот.

Къде е разположен ВС мускула (bulbocavernosus мускул)? Моля разгледайте „Перинеалните Мускули“ на илюстрацията по-долу. И двата пола имат чифт (двойка) ВС мускули. При жените те обграждат вагиналния отвор.
Някои жени могат съвсем независимо да съкращават ВС и РС мускулите си. Но при повечето се свиват едновременно. При мъжете двете половини на ВС се свързват около основата на пениса (вътрешната основа
на corpus spongiosum).

ВС мускула има две основни цели. Едната от тях е чрез контракции да преведе семенната течност или урината от уретрата. Това е благодарение на мускулните влакна, които се съкращават и предизвикват изтласкването към главичката на пениса. Това се случва всеки път, когато човек уринира. Същия процес, но с много по-голям интензитет се получава, когато е на лице еякулация. Всяко едно упражнение на мускулатурата подобрява процеса на еякулация.

Другата функция на ВС е да изпълни с кръв областта на главичката на пениса. Това обикновено се случва при силна възбуда независимо дали е предизвикана или е от рефлексен фактор. С други думи тази мускулна група е отговорна за
по-силна еякулация и за максимална ерекция.

Откриване на ВС мускула

Когато поставите пръсти между скротума и основата на ануса, чрез лек натиск вие можете да усетите контракции, които са предизвикани от съкращенията на ПС и ВС .Илюстрацията по-долу показва връзката между тези мускули при мъжете.

В сайта можете да откриете различни инструкции за прилагане упражнението на Кегел. Те както всички останали се определят субективно от всеки, който е решил да ги прилага. Основното при тях е всичко да започне постепенно
от няколко секунди и да се увеличава като продължителност. Това може да се повтаря няколко пъти в седмицата до момента в който имате резултат, който задоволява вашите очаквания.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса, Пътеводител за уголемяване на пениса
Физически показатели за увеличаване размера – втора част

Физически показатели (ФП) за увеличаване размера на пениса - първа част Нека разгледаме друг сценарии. Да приемем, че втори начинаещ...

Затвори