Според учени размерът на пениса има значение

Тази публикация има 0 коментара

Противно на често срещаното твърдение, че размерът няма значение, се оказва, че не е точно така. За някои жени и някои видове оргазъм размерът има значение.

Ново проучване публикувано в списанието Sexual Medicine установява, че жените, които предпочитат вагиналния оргазъм споделят, че достигат по-лесно до него, когато са с мъже с големи пениси. Жените, които предпочитат половия акт в сравнение с другите видове секс също желаят пениси с голям размер.

Женският оргазъм
Женският оргазъм и размерът на пениса винаги са били горещи теми. Все още се води научен дебат дали клиторния и вагиналния оргазъм са две различни неща. Твърди се, че нервните окончания  разположени в клитора и тези във вагината активират различни области в мозъка. Но някои учени твърдят, че вагиналната стимулация активира нервните окончания на вътрешната част на клитора. Жените пък от своя страна споделят за различни усещания по време на двата вида оргазъм, но кой е за предпочитане зависи от индивидуалността на жената.

В някои случаи женският оргазъм е още по-сложен. Професор Бевърли Уипъл в университета Рутгерс е един от откривателите на Г-точката (чувствителната зона, разположена във  влгалището). Установено е, че жени претърпели травма на гръбначния мозък, понякога могат да изпитат оргазъм, въпреки, че гръбначният мозък е отговорен за усещанията. Обяснението е, че сетивният нервус вагус, разположен в областта на корема и заобикалящ гръбначния мозък може в тези случаи да принася сигнали към мозъка.

Друго изследване установява, че коремните упражнения предизвикват оргазъм при някои жени тренирайки във фитнеса.
Броуди се разграничава с различна гледна точка и посочва в проучванията си, че способността да се стигне до оргазъм само чрез вагинална стимулация води до по-добро психологическо функциониране, по-качествена връзка и по-голямо сексуално удовлетворение.

Има ли значение размерът?
В ново проучване, Д-р Броуди и колегите му са изследвали 323 жени, предимно шотландски студентки, като са им задавани въроси за минали сексуални връзки. Били са помолени да си припомнят колко важен е бил за тях размерът на пениса при вагинален и други полови актове. И дали дължината му е била определяща за вагиналната стимулация.

Дефиницията за „среден“ е била за размер около 15.5 см. Съответно изследователите са попитали жените с какъв размер е било по-вероятно да стигнат до оргазъм, с по-голям или по-малък от средния.

При проучването е установено, че 160 от жените са имали само вагинални оргазми и достатъчно партньори за сравнение. От тях 33,8% са предпочитали по-голям от средния размер, докато 60% са споделили, че за тях размера не е бил от значение. Само 6,3 % от жените са споделили, че им е било по-неприятно с по-големи пениси от „средния размер“.

В подкрепа на хипотезата, че размерът има значение, Броуди и колегите му са установили, че жените, които са имали най-голям брой вагинални оргазми през последния месец са били точно тези, които са споделили, че предпочитат по-голям размер от средния.

„Това може да се дължи на желанието за стимулация на цялото влагалище и шийката на матката“, казва Д-рБроуди.

Намиране на сексуално удовлетворение
За данните подкрепящи твърдението на Броуди, професор Уипъл казва, че изследването е твърде ограничено само сред шотландски студентки. А за да се потвърди, трябва да се проучи по-широк кръг от жени.

„Всичко това е твърде целенасочено за мен и е трудно да открия какви точно са подбудите на Броуди за тези изследвания“, споделя Уипъл.

Професорът твърди, че сексуалността е по-здравословна, когато е фокусирана върху акта на удоволствие като пргегъщане, целуване и изпитване на други сексуални усещания, а не непременно стигането до оргазъм.

„Аз препоръчвам на жените да научат повече за себе си, за тялото си, да открият какво точно им доставя удоволствие и да му се наслаждават дотолкова, доколкото да не експлоатират партньора си“, казва професора.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно, Секс
Какво е Г точката и къде се намира – Втора част

Клитор и Г-точка -първа част Какво е това? Г-точката представлява малка област с размерите на орех, снабдена с изключително много...

Затвори