Начина на хранене е важен за либидото и сексуалната активност

Тази публикация има 0 коментара

Здравословни навици за по-добър сексуален живот – първа част

Начин на живот, а не просто поредната диета
Трябва да знаете, че удоволствието от живота не се крие само в хубавата храна или в скъпото питие. Трябва да се стараете да не прекалявате защото това може да се отрази негативно на сексуалния ви живот. Някои храни могат да бъдат пагубни за либидото и сексуалната ви активност. Поддържайте тялото си във форма като се стараете да приемате полезни храни и ограничите консумацията на алкохол.
Запомнете, че тялото се превръща в това , с което се храни.

Храненето не е просто начин да задоволим нашите физиологични нужди. Ето някои прости правила на хранене, които могат да ви държат в кондиция. Има някои съвсем прости признаци, които ще ви подскажат кога да спрете.
Знаете ли, че стомахът изпраща сигнали към мозъка, че е пълен едва след 20 минути? Вместо да разкопчеете горното копче на панталона си, по-добре забавете малко темпото. Пийте няколко глътки вода и си починете пет минути. Добрата хигиена на хранене ще ви е от полза и можете да я превърнете във ваш спътник в здравословния начин на живот. Приема на тежки и мазни храни изискват доста време за преработка от нашия организъм
и това е една от основните причини да се чувстваме бавни и изморени след тяхната консумация.

Алкохолът може да предизвика еректилна дисфункция и временна импотентност ако неговия прием е извън нормалните граници и това продължи твърде дълго. При консумацията му може да се наблюдават затруднения
в ерекцията и намалено сексуално желание. Той също може да намали жизнеността на сперматозоидите. Не забравяйте, че това важи и за прекомерната консумация на кофеин.

Има определени храни, които повишават либидото. Приема на храни богати на витамин С, както и продукти с антиоксидантен ефект, може да се отрази изключително благоприятно на мобилността на сперматозоидите. Дневните дози от Калций, витамин Д и Цинк, запазват нивата на тестостерона и се отразяват благоприятно на либидото.

Здраво тяло – здрав секс
Здравето е в основата на секса. Без него нашето тяло не би съществувало. Сексът е живот и разбира се живота е продукт на секса и до колко той ще е добър или лош зависи изцяло от вас самите. Малките промени в ежедневието ви могат да се отразят положително както на тялото, така и на сексуалния ви живот. Не забравяйте да се храните здравословно, да посещавате фитнес няколко пъти в седмицата и да не прекалявате с вредните напитки и навици.
Това ще се отрази благоприятно на тялото и то ще ви е благодарно за това.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг, Секс
Здравословни навици за по-добър сексуален живот

Добрият секс не включва само техника.Това е начин на живот, който се простира както в спалнята, така и в ежедневието....

Затвори