Кунилингус – сексуално стимулиране на жената с уста

Тази публикация има 0 коментара

Кунилингус е форма на орален секс, при който има контакт между устата и вагината. Терминът произлиза от латинската дума за вулва (външни женски полови органи)“cunnus“ и латинсата дума за близане „lingere“.

При кунилингуса срамните устни, клитора и цялата вагинална област се целуват или леко засмукват. Усещането от допира на устните и езика върху гениталиите може да бъде много приятно за някои жени.

Кунилингуса може да бъде част от любовната игра за повишаване на сексуалната възбуда, или изключителна и единствена дейност. Някои жени могат да изпитат оргазъм само чрез кунилингус.

Въпреки,че кунилингуса е често срещан при хетеросексуалните и хомосексуални двойки, някои хора изобщо не го практикуват, защото не се чувстват комфортно. Повечето предразсъдъци произлизат от три основни причини:
първо, че кунилингусът е нехигиеничен, второ, че това е табу и трето, че не е истински израз на женственост или мъжественост.

Хигиена
Жените понякога се притесняват, че половите им органи могат да имат неприятна миризма или, че наличието на евентуални микроби или гъбични инфекции могат да бъдат предадени на партньора им. Гениталната миризма
може да бъде предотвратена чрез поддържане на ежедневна хигиена. Други хора смятат, че естествения аромат стимулира възбудата. Що се отнася за предаването на болести, кунилингуса между здрави хора е напълно безопасен.

Табу
В исторически и настоящ аспект, на кунилингуса се гледа предубедено в някои култури и религии. Дори е забранен и незаконен на места. В основата на общественото неодобрение и правна структура стоят силни
вековни религиозни забрани срещу орално-гениталния контакт. Векове наред религиозни учители са вярвали и проповядвали, че оралният секс е неестествен и е против Божите закони. Дали защото този вид контакт с
гениталите не е свързан с размножителния акт, или се е вярвало, че е дейност извършвана основно от жени, кунилингусът е бил официално забранен. Тежестта на религиозните учения в цялата история е била много голяма и е имала силно влияние върху правните и социални закони. В някои от американските щатовете все още има закон за това, което се нарича „неестествени актове“, включващи и забрана за орално-генитален контакт. Технически тези закони са само на книга и рядко влизат в сила. Тъй като влиянието на религията върху правителството е намаляло, опитът на обществото е доказал, че в оралния секс няма нищо лошо и е напълно естествено и безопасно действие между двама партньори.

Женственост и мъжественост
Някои от хетеросексуалните двойки вярват, че единственият и реален начин за изразяване на сексуалност е проникването на пениса във влагалището. Други се чувстват застрашени от остарелия мит, че правенето на орална любов може да бъде знак за тяхната дълбоко вкоренена хомосексуалност. Разбира се, няма никакви доказателства и факти, че хората обичащи и практикуващи орална любов са склонни към хомосексуалност.

Ако двойката се чувства комфортно включвайки кунилингуса в своята сексуална връзка няма причина да не го практикува. Комуникацията по отношение на техните интереси и предпочитания, и експериментирането с
различни пози и техники може да ги накара да се опознаят по-добре и да правят неща, които биха задоволили изцяло сексуалната им връзка.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Сексуалният живот в напреднала възраст

Сексуалността, чувствителността, желанието да обичаме и да бъдем обичани не изчезват с напредване на възрастта. Тя променя нашия сексуален живот,...

Затвори