Как да оформим мускулите на ръцете си

Тази публикация има 0 коментара

Чукът на Тор, менгемета или метални тръби – както и да наричаме ръцете си  всеки един мъж мечтае да увеличи мускулната им маса. Факт е, че повечето, които се занимават с фитнес са далече от резултата, който желаят. Въпреки, че все още не сте постигнали впечатляващи резултати, не би ви се искало да имате твърде много свободно пространство в ръкавите на ризата си.

Така, че въпросът е как да направим ръцете си по-големи? Отговорът не е толкова лесен, колкото изглежда. Ако беше толкова просто, всеки мъж щеше да се перчи с големи и добре оформени бицепси под ръкавите на тениската си,
но това за съжаление не е така.

Казано е, че за добавянето на всеки пет сантиметра към бицепсите е необходимо да се качи до пет килограма обща телесна маса. Това правило се е превърнало като Светото писание в сферата на културизма и почти всички занимаващи се с този спорт могат да го потвърдят. Последните проучвания обаче сочат, че това правило далеч не е задължително.

С посещаването на  фитнес салона, често можете да срещнете момчета тежащи не повече от 60 килограма, които имат завидно оформени бицепси.
Най-вероятно не са качили повече от пет или седем килограма от както са започнали да тренират, но всички те са добавили поне по пет сантиметра към обиколката на ръцете си.

Това е така заради локализираната хипертрофия (растеж на мускулите).  Ако се упражнява достатъчно усилие върху една и съща мускулна група, то тя изпреварва по растеж всички останали.
Вероятно сте забелязали, че краката на футболистите са доста по-развити в сравнение с други части от тялото им. Това обаче се случва само до определен момент.

Повечето начинаещи във фитнес салоните започват с четенето  за това как се натрупва мускулна маса на ръцете, като основния съвет е упражненията да се изпълняват с до десет повторения два или три пъти седмично.

Увеличаването на обема е достатъчен, за да се предизвика растеж и дори да може да добавите няколко сантиметра към обиколката на ръката си само за няколко седмици, без това да е обвързано с общото покачване на телесна маса. Изглежда, че правилото за пропорционалното качване на тегло и растежа на бицепсите в този случай е невалидно.

Но какво се случва след това? Какво се случва от тук нататък? Постигнатите резултати ще останат в застой и няма да имате никакво развитие на мускулите ако не направите промени в начина си на  трениране и режима на хранене.

Това всъщност е капана на тренировките за обем. Какво точно да направите, когато развитието на мускулите е в застой? Да добавите повече обем? Но на каква цена? До кога всъщност може да продължи това?
Ако тежестите са малко, можете да ги удвоите, или дори да ги утроите.

Няма какво повече да постигнете с тази схема. Както казахме, страхотна е за бързи резултати в областта на ръцете, но не и в дългосрочен план. След като веднъж вече сте влезли във фаза на застой, нямате друг избор освен да увеличите тежестите и да започнете да хапвате повече. По-големите тежести и приема на повече полезни калории са най-бързия начин да увеличите мускулната си маса.

Каквито и комбинации и схеми да си измислите, не увеличите ли натоварването с по-големи тежести, както и храната няма постигнете по-нататъшни резултати.

Начинаещите могат да тренират за ръце три пъти седмично, а за по-напредналите е препоръчително два пъти. Придържайте се към тренировки с по-големи тежести и по-малко повторения.
Като най-подходящи са упражненията с тесен хват на щангата, използване на дъмбели, упражнения с обратен хват. Едно от основните оформящи упражнения са тези с въртеливо движение на ръката, като тя описва
полу спирала по време на вдигането на дъмбела.

Не се нуждаете от повече от 2 до 4 серии за бицепс и трицепс два пъти седмично, ако искате да постигнете оптимален растеж на мускулите, при условие, че периодично увеличавате тежестите и добавяте повече
калории към режима си на хранене. След като направите няколко натоварващи серии с големи тежести, завършете тренировката си за ръце с едно или две изтласквания на лост с максимално голяма тежест, която
сте в състояние да вдигнете.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Бодибилдинг
Интензивните тренировки са ключът към успеха на звездите – продължение

Как филмовите звезди променят теглото си - първа част Уил Смит е трябвало да качи 16 килограма мускулна маса за...

Затвори