Секс на първа среща

Тази публикация има 0 коментара

Младите мъже са по-склонни да се впуснат в краткосрочно преживяване, отколкото в продължителна връзка.

Седейки в бара, на първа среща въпросът, който обикновено възниква в съзнанието на мъжете е: „Ще има ли секс още тази вечер, или ще ме кара да чакам дълго време?“

Разбира се, много други мислят за по-важни въпроси като например дали това е подходяща жена за съпруга, но е факт, че мъжете като пол са склонни да си задават въпроса дали ще има десерт за тях след вечерята.

Марк Ренерус, доцент по социология в Университета на Тексас и автор на „Сексът преди брака: Какво мислят младите мъже за брака?“ е наясно с тези въпроси. Неговият изследователски проект, включващ голяма
база данни от проучвания на сексуалността установява, че невероятните 20% от младите мъже правят секс на първа среща. Това на практика е един на всеки пет. Статистически тези 20% са по-ниско образовани момчета, с добро самочувствие за външността си и малко по-депресирани от останалите участници в проучването.

Това означава, че по-слабо интелигентните мъже, леко арогантни, и предразположени към депресия са по-склонни към лесни контакти. Тези, които очакват секса на първа среща да бъде началото на дългосрочна връзка, ще бъдат разочаровани. Професорът по еволюционна психология Дейвид Бъс преподавател в Калифорнийския университет установява, че мъжете имащи повече сексуални партньори са по-склонни да не възприемат жената, от която са получили секс още на първата среща като дългосрочен партньор. Нещо повече. След това те я намират за доста по-непривлекателна.

И ето още една разочароваща новина. Мъжете, които превръщат това в своя практика, стават склонни към изневяра и неспособни да създадат трайна връзка.

Смущаваща е и тенденцията при тези, които очакват след първата среща винаги да следва секс. За съжаление това следва модел на подражание, който е придобит още в ранна възраст, както и последиците от резултата.
Придобитите навици, с годините трудно могат да се превъзмогнат. Всяка една краткосрочна връзка оказва влияние върху следващите които имаме и този модел на повторение с времето е много трудно да бъде променен.

И все пак няма гаранция, че дългото опознаване на една жена ще ви даде гаранция за дългосрочна връзка. Ако това беше вярно, връзките създаващи се само чрез химични сигнали на първа среща просто нямаше да съществуват и щяха ад бъдат обречени на провал. Учени от университета в „Бригъм Йънг“ са изследвали над 2000 хиляди двойки. Проучването сочи, че няма точна формула за дългосрочна връзка. На преден план разбира се остава химията, следвана от разнообразния секс и емоциите по време на връзката. При всяка двойка е строго индивидуално разбира се.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Секс
Продъжителен секс – Какво иска жена ви в леглото – втора част

Какво иска жена ви в леглото - Първа част Твърде кратко Ако сте начинаещ е ясно, че всяко ново усещане...

Затвори