Естетична хирургия – Какво трябва да знаем за нея

Тази публикация има 0 коментара

Естетичната хирургия (пластична хирургия) може да помогне за подобряване на външния вид, но не е за всеки. Трябва да сте запознати с ползите и рисковете, преди да решите да се подложите на този вид операция.

Пластичната хирургия, може да ви изглежда най-лесния начин да подобрите външния си вид. Ако не сте доволни от начина, по който изглеждате, тя може да ви накара да се чувствате по-добре.
Както при всяка операция и козметичната крие своите рискове. Ето какво трябва да знаете, ако обмисляте да се подложите на козметична операция.

Фактори, които трябва да имате предвид
Естетичната хирургия променя външния вид чрез коригиране на части от тялото, които функционират нормално, но не изглеждат така както би ви се искало. Преди да се подложите на операция, помислете за следните неща:

Какви са вашите очаквания?
Предвидете подобрение, а не съвършенство. Ако очаквате да се превърнете във филмова звезда, бъдете подготвени, че това може и да не се случи. Не разчитайте, че козметичната операция ще спаси вашите отношения с партньора, ще получите повишение, или ще подобри социалния ви живот.

Колко ще ви струва?
Козметичните операции не се покриват от здравните осигуровки. Цената варира в зависимост от процедурата, от няколко стотин до хиляди левове. Помислете и за евентуалните допълнителни коригиращи процедури.

Рискове
Възможно е да останете неудовлетворени след козметичната операция. Може да настъпят и усложнения, като кръвоизлив и инфекция на оперираното място.

Възстановяване
След операцията може да се наложи да се възстановявате дни, седмици, дори и месеци. Запознайте се предварително със спецификата на конкретната операция и преценете може ли да си позволите
съответния възстановителен период както в личен, така и в професионален аспект.

Психологически промени. Подлагането на козметична операция може да подобри вашето самочувствие, но не се надявайте, че може да се справи със състояние на депресия или други психични заболявания.

Намиране на квалифициран пластичен хирург
След като сте решили, че ще се подложите на естетична операция, вероятно сте видели, че имате избор на хирурзи. Пластичният хирург трябва да има съответната квалификация и да е признат в областта си.Спрете се на такъв, който се е специализирал в процедурата, която искате да си направите.

Ако операцията изисква обща анестезия, уверете се, че клиниката разполага с добро операционно оборудване и квалифицирани анестезиолози.

Не се доверявайте на реклами
Потърсете препоръки от хора, на които вярвате, като например вашия личен лекар или приятел, който вече си е направил успешно естетична операция. Ако се обадите в клиниката и ги
помолите за препоръки, най-вероятно ще ви изпратят при първия хирург, който е свободен.

Среща с избрания от вас естетичен хирург
Той ще направи оценка на частта от тялото, която искате да оперира. Трябва да споделите с него вашата медицинска история. Запознайте го с всички лекарства, които приемате и обсъдете вашите желания и очаквания.
По време на първата консултация, може да го попитате следните неща:

 • Подходящ ли съм за тази процедура? Защо да, или защо не?
 • Има ли друг тип процедура, различна от операцията, която може да даде също толкова добър резултат в моя случай?
 • Може ли да ми покажете снимки, за да знам какво да очаквам като резултат?
 • Може ли търсения ефект да се постигне само с една процедура, или ще са необходими няколко?
 • Какви са специфичните хирургични варианти? Какви са плюсовете и минусите на всеки от тях?
 • Какъв вид анестезия ще се използва? Как ще ми се отрази?
 • Ще бъда ли хоспитализиран? Ако е така, за какъв период от време?
 • Какви са възможните усложнения, които могат да настъпят?
 • Как ще се наблюдава моето състояние след операцията? Ще получа ли някакви грижи след това?
 • Какви ще са разходите по процедурата?
 • Колко често ще се наложи да се виждаме след операцията профилактично и това включено ли е в цената?

Колкото по-задълбочено обсъждате конкретните, измерими и постижими цели с вашия хирург преди операцията, толкова по-голяма е вероятността да останете доволни от резултатите. Не забравяйте обаче,
че дори и да сте намерили подходящ хирург и цена, която може да си позволите, решението да се подложите на естетичната корекция е само ваше. Уверете се, че хирургът се ангажира напълно с вашата операция
и се чувствате абсолютно комфортно с него.You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Задай въпрос или напиши коментар (само на кирилица):

Всички въпроси и коментари преминават преглед. Не се публикуват такива, които нямат връзка с темата или се дублират.

Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Полезно
Езикът на женското тяло

По-голямата част от човешката комуникация се осъществява чрез езика на тялото. Повдигане на вежди, потрепване на устни, пръст върху бузата...

Затвори