Как Работи Ерекцията

Тази публикация има 0 коментара

Когато повечето хора чуят думата ерекция, първото нещо за което се сещат е пениса и неговата твърдост. Мъжката ерекция без съмнение е един от най-обсъжданите процеси в човешкия организъм и сега може да разберете как
точно работи и на какво се дължи. Добре е все пак да се знае, че ерекцията на пениса не е единствената в мъжкия организъм.

Всяка част от тялото, в която има еректилна тъкан може да получи ерекция. Еректилна тъкан, както и да звучи е тъкан, която е в състояние да пропусне кръвоносния поток в част от тялото, който да предизвика втвърдяване поради задържането му за
определен период от време. Такива тъкани има в мъжката и женската уретра и в женският клитор.

Постигането на ерекция като цяло е резултат от комплексно „сътрудничество“ на ума и тялото. Получаването на ерекция е сложно и променливо състояние. Често специалистите в областта я сравняват със симфоничен оркестър където за получаването на музика е необходимо всички инструменти да работят като един добре балансиран екип. Същото важи и за човешкото тяло, където за достигането на ерекция е необходимо нашите мисли, чувства, физически контакт,допир и хормони да работят с една единствена цел.

Самата ерекция от нейното получаване до нейния край преминава през няколко етапа. По-долу можете да прочетете за някои от тях.

 

  • Всяка една ерекция започва със стимулация. Най-често тя е физическа, чрез пряко докосване на пениса или друга ерогенна зона от вашето тяло. Стимулацията може да бъде плод и на фантазии,  мисли и чувства имащи пряко отношение към сексуалната ни възбуда. Ерекцията може да се предизвика както от вас самите, така и от вашия партньор. Много често се среща и така наречената спонтанна или рефрексна ерекция, при която няма пряк физически допир или сексуална фантазия. Но тук ние говорим за ерекция, която е предвидена и е в следствие на нашето желание.
  • Стимулацията предизвиква множество реакции в тялото. Нервните окончания и настъпилите химичните реакции в мозъка изпращат съобщения към гладката мускулатура на пениса, с посланието, че трябва да се отпуснете.
  • Когато гладката мускулатура на пениса се отпусне, артериите се разширяват, което позволява да премине повече кръв към пениса. Когато тя се влее в него, той става твърд и достига до ерекция.
  • Изпълни ли се пениса с кръв, вените, които  принципно я връщат обратно се свиват, като пречат на кръвта да се върне обратно. Така той остава изпълнен с кръв, която поддържа ерекцията.
  • След като мъжът еякулира, кръвоносните съдове се връщат в обичайното си състояние и кръвта напуска пениса. Така ерекцията отшумява. След това има рефрактррен период, през който е трудно мъжът да постигне отново ерекция.

Разбира се, горното описание е твърде общо. Постигането на ерекция е деликатен процес и зависи от много фактори. Ерекцията е резултат от действието на много системи в тялото. И когато мъжете започнат да имат трудности с постигането й, това може да бъде ранен признак, че нещо друго се случва в тялото им. Често се наблюдават проблеми с ерекцията, в резултат на някакъв моментен фактор. Но превърне ли се в често явление, това е сигнал,че трябва да се потърси мнението на специалист.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
CLOSE
CLOSE
Обади се сега и поръчай!
Повече в Любопитно, Полезно
Техника за контрол над преждевременната еякулация – Старт и Стоп

За да се научим да контролираме своята еякулация,  първо трябва да се научим да разчитаме сигналите на тялото, които то...

Затвори