Размерът на пениса и сексуалното удоволствие

Тази публикация има 0 коментара

Има ли значение размерът на пениса?
Размерът на пениса има значение, защото ние си мислим, че е така.  Учени сексолози  твърдят, че размерът на пениса няма пряко отношение към женското сексуално удоволствие.

Сексуална удовлетвореност на жените
Изследванията на Ръсел Ейсенман в областта на сексуалната удовлетвореност, разглеждат дължината и дебелината на  пениса, и възприятията на жените. Петдесет сексуално активни жени на възраст между 18 и 25 години са били попитани: „Кое ви кара да се чувствате по-добре при полов акт, дължината или дебелината на пениса?“. Не се е засягал момента за любовта, привличането или романтичните чувства, а чисто физическите възприятия.

Данните от изследването показват, че:

  • Повечето от 50-те жени са казали, че дебелината е по-важна от дължината.
  • Само 5 жени са отбелязали, че се чувстват по-добре с дълъг пенис, отколкото с дебел. Всъщност дългият пенис може да причини и дискомфорт.
  • Нито една от жените не е казала, че дължината и дебелината имат еднакво значение.
  • Нито една от жените не е отговорила, че не знае.

Дължина и дебелина на пениса
Има редици причини, поради които дебелината на пениса може да е е по-съществена за жените спрямо дължината му. Ширината на пениса в основата може да стимулира клитора. Също така учените предполагат, че дебелият пенис дава на жената „чувство за плътност“ и поради това психическото и физическо удоволствие са по-големи.

Безпокойството за размера на мъжкото „достойнство“
Мъжете са склонни да подценяват размера на своя пенис, поради това, че го гледат отгоре. Проучванията сочат, че много мъже смятат пениса си за по-малък от нормалното, въпреки че  имат среден размер.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса, Любопитно
Влияе ли обрязването върху сексуалната чувствителност?

Няма съмнение, че обрязването променя физическата чувствителност на пениса. Процедурата представлява изрязване на част от препуциума, който е богат на...

Затвори