Влияе ли обрязването върху сексуалната чувствителност?

Тази публикация има 0 коментара

Няма съмнение, че обрязването променя физическата чувствителност на пениса. Процедурата представлява изрязване на част от препуциума, който е богат на нервни окончания.

Обрязването оказва влияние върху анатомията на пениса и има съответното въздействие върху чувствителността му.

Но ако се интересувате от това как то може да промени вашето сексуално удоволствие, отговорът е труден за посочване.

През 2007г. е направено проучване финансирано от организация, противопоставяща се на обрязването. Резултатите са публикувани в рецензираното списание BJU International. Намерена е разлика във фината чувствителност при допир на мъже, които са обрязани и на такива, които не са.

Обрязаните мъже са имали по-ниска чувствителност в областта на пениса. При същото изследване  е направило сравнение
между праговете на чувствителност на различни точки на пениса. Стигнало се е  до заключението, че най-чувствителната част при необрязания пенис е по-чувствителна от тази на обрязания пенис.
Учените твърдят, че отстранената тъкан,  представляват най-чувствителната част на пениса. Тези констатации, макар и далеч не толкова убедителни, трябва да бъдат взети под внимание.

В същото време трябва да се запитаме каква е връзката между чувствителността и удоволствието. Задължително ли е да имаме чувствителност, за да изпитваме удоволствие? Измеримото усещане на чувствителността в клиничен контекст (често се включва убождане с игла)  е почти същото като сексуална стимулация или сексуалното удоволствие.

Познанията за нервните окончания в пениса е един от начините за измерване на сексуалната чувствителност. Но какво имат предвид мъжете, когато питат за обрязването и влиянието му върху сексуалния живот? С други думи, отразява ли се върху сексуалността, загубата на чувствителност?

Повечето мъже не са в състояние да отговорят на този въпрос, защото по-голямата част от тях са били обрязани, преди да станат сексуално активни. Така че не може да направят сравнение. Но въпреки това, учените смятат, че обрязването има различно влияние върху сексуалния живот при различни двойки. Констатациите в проучванията се различават. В едно от тях се заключава, че по-голямата част от двойките не са усетили разлика в сексуалното удовлетворение. Но всеки 10 ти обрязан мъж  споделя за затруднения с постигането на оргазъм.

Партньорките на обрязаните мъже по-рядко съобщават за болка при полов акт и за непълно сексуално удовлетворение. Разбира се, невъзможно е да се разбере, дали това е следствие и се дължи единствено и само на обрязването.

Има няколко проучвания, при които са изследвани мъже, обрязани като възрастни с цел оценка на сексуалната удовлетвореност преди и след това. Някои от тях са показали, че сексуалното удоволствие и удовлетворението са се увеличили след процедурата. Но има много фактори,  които трябва да се вземат под внимание при тази ситуация. Включително и причината за обрязването, информираността , и дали резултатът не е по-скоро в следствие на психологическа нагласа.

В крайна сметка може да се каже, че обрязването влияе върху чувствителността на пениса, но не до степен, до която това може да повлияе на секусалното удоволсвие. Повечето обрязани мъже споделят, че главата на пениса им е все още е изключително чувствителна. В следствие на изследователската дейност, която е на лице, може да се направи заключение, че обрязването не се преживява като сексуална загуба.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Всичко за пениса, Любопитно, Секс
Интересни факти за еякулацията и еякулата

Еякулата е с 90% водно съдържание. Мъжката сперма е млечно бяла течност, като в някои случаи е непрозрачна. Гъстотата й...

Затвори