Редовният Секс Предпазва От Рак На Простатата

Тази публикация има 0 коментара

В последни проучвания, учени твърдят, че активното практикуване на секс след 50 годишна възраст, може да предпази мъжете от рак на простатата.
Също така твърдят, че високата сексуална активност при мъжете на възраст между 20 и 30 години, може да увеличи риска от развитие на болестта в по-късен етап от живота.

Проучването показва, че високата сексуална активност при мъже между 20 и 30 годишна възраст ги излага на по-голям риск.
Изследователите от университета в Нотингам стигат до извода, че не прекомерния, а редовния сексуален живот в по-млада възраст може да се окаже превенция срещу рака на простатата и е най-добър за мъжкото здраве.

Д-р Поликсени Димитрополу, преподаващ в университета в Кеймбридж заявява:“Ние обърнахме внимание на връзката между сексуалната активност и по-младите мъже, тъй като повечето изследвания свързани с рака на простата са съсредоточени към групата на мъжете над 50 годишна възраст, поради факта, че при тях риска е в пъти по-голям.“
Хормоните играят ключова роля при това заболяване и много често при лечението се препоръчва терапия за тяхното намаляване, тъй като се смята, че те стимулират раковите клетки.
Сексуалното желание при мъжете се определя основно от хормоналните нива в организма и при това проучване се обръща внимание на връзката между желанието за секс и развитието на рак на простатата.

Във Великобритания всяка година се регистрират около 30 000 нови случая на рак на простатата. Тази болест остава втората най-често срещана причина за смърт при мъжете в Обединеното Кралство, убивайки над 10 000 души годишно.
В проучването се изследва сексуалната активност над 430 мъже с диагноза рак на простатата надхвърлили 50 годишна възраст и 400 мъже без това заболяване.

В доклада на британското списание по урология се споменава, че ако честотата на сексуалните актове между 20 и 30 годишни мъже надхвърля двадесет пъти на месец, това излага на риск от развитие на рак на простатата
в напреднала възраст. Но мъжете активни след 40-та си годишнина, в напреднала възраст имат шансове да намалят риска от развитие на заболяването.

Мъжете около 50 годишна възраст правещи секс повече от 10 пъти на месец, имат по-високи нива на защита срещу болестта.

Една от теориите на д-р Димитрополу е, че при по-младите мъже простата все още се развива и е податлива на хормоналните промени настъпващи в човешкия организъм. С възрастта се натрупват различни токсини , а сексуалната активност спомага простатата и тялото ни да се пречистят от тях.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания, Секс
Ефектът На Зеления Чай Върху Теглото и Здравето На Простатата

Чаят е една от най-консумираните напитки след водата. Неговите разновидности са хиляди, като най-популярни са черния, белия и зеления чай....

Затвори