Ефектът На Зеления Чай Върху Теглото и Здравето На Простатата

Тази публикация има 0 коментара

Чаят е една от най-консумираните напитки след водата. Неговите разновидности са хиляди, като най-популярни са черния, белия и зеления чай.
Зеленият чай съдържа силни антиоксиданти известни като EGCG, които са общо укрепващи за организма и се използват като профилактика против ракови образувания. Мъжете често прибягват към тази напитка защото се смята,че може да предотврати появата на рак на простатата и да подсили имунната система. Също така спомага и за профилактиката на редица здравословни проблеми и справяне с наднорменото тегло.

Чаят се прави от сушени листа на растението Camellia Sinensis. След като листата са набрани,започват да се окисляват,получавайки се различни видове чай.
Според това, колко време ще се окисляват листата, както и други обработки съпътстващи процеса се определя какъв вид ще бъде той.
Зеленият чай се прави от листа, на които не се позволява да увяхнат или оксидират. Той съдържа няколко
съставки, които са особено важни за поддържане на здравето при мъжете. Една от най-високите концентрации на антиоксиданти от всякакъв вид, най-мощния комплекс полифенол, наречен епигалокатехин-3-галат, или EGCG.
Този конкретен антиоксидант е известен с това, че има много положителни ефекти върху тялото.

Контрол Над Теглото
Учени от Университета за Билкова Медицина в Чикаго откриват, че EGCG в зеления чай, помага за ограничаване на апетита. Когато инжектирали опитни мишки с концентрация на EGCG, установяват, че апетитът на плъховете намалял с близо 60% само за една седмица. Някои от тях са загубили до 21% от теглото си. Според някои учени, екстракта от зелен чай е една от основните съставки в много продукти предназначени за намаляване на теглото.
Д-р Шутсунг Ляо отбелязва, че мъжките плъхове в този експеримент произвеждали по-малко тестостерон и размерът на простата им е бил намален с близо 70%.

Превантивно Предпазване От Рак
При проучване на Националния Институт за Борба с Рака е установено, че катехините или антиоксидантите открити в зеления чай помагат за предотвратяване на някои видове рак. EGCG в зеления чай помага за предотвратяване на увреждането на ДНК клетките и отблъсква вредните свободни радикали. В проучване от 2006г. публикувано от Cancer Research са взели участие 60 мъже, които са имали висока степен на интраепителна неоплазия на простата, предшественик на рак на простатата.
В продължение на една година някои от пациентите са приемали по 200 мг катехин зелен чай и медикаменти три пъти дневно,а други само медикаменти. В края на проучването, само един пациент, който е взимал добавки със съдържанието на зелен чай е имал едва доловими нива на рак, докато 9 от тези, които са били само на медикаменти са били диагностицирани с рак на простатата.

Здравословно Състояние На Простатата
Лайдиговите клетки намиращи се в мъжките тестиси са отговорни за производството на тестостерон в тялото. Въпреки, че тестостеронът е от решаващо значение за здравето на човека, свръхстимулацията на Лайдиговите клетки може да доведе до увеличаване на простатата и това от своя страна да увеличи риска за здравето.
В проучване от 2009, проведено от Катедрата по физиология и фармакология на Федералния университет на Пернамбуко в Бразилия, изследователите изолирали Лайдиговите клетки с концентрация на EGCG в инкубатор.
Резултатите от проучването сочат, че EGCG значително намалява производството на тестостерон в клетките. Това би могло да бъде от полза за мъже с уголемена простата.

Тези, които четат това се интересуват и от:You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Напиши коментар

Напиши първия коментар!

avatar

wpDiscuz
Powered by WordPress | Всички права запазени: blogzdrave.com
Обади се сега и поръчай!
Повече в Заболявания
Наднормено Тегло И Нарушената Сексуална Функция

За появата на еректилната дисфункция има няколко причини, повечето от които са заболявания, засягащи пряко сърдечно-съдовата функция, като хипертония, сърдечни...

Затвори